Afbeelding

Samen Hanzeborden voor de toekomst van de Kamper binnenstad

· leestijd 2 minuten Algemeen

KAMPEN - De gemeente Kampen herhaalt maandag 11 december van 9.30 tot 12.00 uur de eerste ronde van het spel Hanzeborden. Doel van het spel is om samen op nieuwe ideeën te komen voor de binnenstad van Kampen.

De organisatie vertelt: "Of je nu inwoner, ondernemer of vastgoedeigenaar bent, een gezonde binnenstad is voor vrijwel iedereen belangrijk. De meningen over de aanpak verschillen echter. De een vindt dat cultuur aandacht verdient, terwijl de ander hamert op bereikbaarheid. En dat is precies waar het spel Hanzeborden over gaat: verschillende belangen afwegen om tot een goede oplossing te komen."

Kampen 2.0
Onlangs werd de eerste ronde van het spel Hanzeborden gespeeld. Enkele spelers reageren:

Jos Hogenbirk van Kamper Events is enthousiast. "Ik merkte dat iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft: een gezellige binnenstad. Maar wat is de definitie van gezellig? Kies je voor meer terrassen of organiseer je evenementen op de Nieuwe Markt? Het spel helpt je om daarover in discussie te gaan, waardoor je veel meer kijkt vanuit kansen en mogelijkheden.

Vastgoedeigenaar Dick Westerink beaamt die woorden. "Bij het Hanzeborden komen Kampenaren met verschillende achtergronden bij elkaar. Alle deelnemers brengen hun eigen kennis en ervaring in, waardoor je beter kunt inschatten hoe realistisch bepaalde plannen zijn."

Aline Nysingh van het Stedelijk Museum Kampen vervolgt: "Kampen heeft ambities, maar dan moeten er wel keuzes gemaakt worden. Het spel maakt dit duidelijk: zet je in op het ene plan, dan moet je misschien afscheid nemen van het andere."

Spelrondes
Om nog meer mensen de kans te geven om mee te doen, herhaalt de gemeente Kampen de eerste ronde op maandag 11 december. In deze ronde wordt nagedacht over welke thema’s belangrijk zijn voor de binnenstad van Kampen en over welke acties prioriteit verdienen om de stad verder vorm te geven.

Bij de tweede ronde op donderdag 18 januari wordt dieper ingegaan op de acties die in de eerste ronde naar voren kwamen. Hoe worden deze acties uitvoerbaar gemaakt? En op welke termijn? En wie is er verantwoordelijk? In het spel van de tweede ronde wordt gezocht naar de antwoorden op deze en andere vragen.

Meedoen?
Iedereen uit Kampen mag meedoen aan het spel Hanzeborden. De eerste ronde wordt herhaald op maandag 11 december van 9.30 tot 12.00 uur. De tweede ronde staat gepland op donderdag 18 januari van 19.30 tot 22.00 uur. Beide bijeenkomsten vinden plaats in de Stadskazerne. Opgeven man tot 7 december bij Linda Zaaijer via l.zaaijer@kampen.nl.

Mix van functies
De gemeente Kampen heeft de ambitie om samen met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden te werken aan de toekomst van de binnenstad. Dit wil de gemeente onder andere doen door gezamenlijk de Detailhandelsvisie 2015 (Recreatieve Binnenstad) en de Retaildeal verder te concretiseren, zodat een start gemaakt kan worden met de uitvoering. De gemeente laat weten zo veel mogelijk ideeën te willen ophalen en te bepalen wat belangrijk is voor de binnenstad om dit vervolgens gezamenlijk tot uitvoering te brengen.

Meer over Hanzeborden
Op www.hanze-borden.nl is meer informatie over Hanzeborden te vinden. Aanmelden voor de spelsessies kan ook via deze website.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 18 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05