Afbeelding
Joyce Hettinga

Stadsbrouwerij Hettingabier lanceert eerste Zwolse Hop bier

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Dit voorjaar gingen ze naast de biomoestuin van zorgboerderij en landwinkel De Huppe de grond in. De 16 hopplanten die een van de vier hoofdingrediënten van bier leveren: de hopbellen. In september was de oogst van de biologische hop. Op 8 december presenteren Joyce en Focke Hettinga van de Zwolse stadsbrouwerij Hettingabier hun eerste bier met verse Zwolse hop. De naam is tot dan nog geheim.

Joyce en Focke: “Dit is echt een heel bijzonder biertje. Tussen de oogst van de hop, de productie en het op de markt brengen van het bier zit heel weinig tijd. Net zoals bij de Beaujolais nouveau. De teelt van de biologische hop is een gezamenlijk initiatief van De Huppe, de Zwolse Stadslanderijen en stadsbrouwerij Hettingabier. De gerst is ook afkomstig van een akkerbouwer uit de regio. Het bier is dus met recht een echt streekproduct”.

Geheim

Verse hop geeft bier een heel bijzondere smaak. De hop zorgt naast smaak ook voor de houdbaarheid van bier. Het type bier en de naam van het bier is nog geheim. Joyce: “Die gaan we presenteren op 8 december om 15.00 uur bij de De Huppe aan de Kleine veerweg 9. Uiteraard met kaas en worst van De Huppe, want dit bier is wel een feestje waard”. De onthulling van de naam van het bier met verse hop, wordt gedaan door Stadsomroeper Peter Vader.

Weten wat je drinkt

“Wij hechten veel waarde aan het gebruik van regionale grondstoffen voor onze bieren. Ook de consument wil steeds vaker weten waar de grondstoffen vandaan komen. Dat kunnen we met deze hopteelt en dit speciale bier gewoon laten zien. Na de oogst van de hop was er vroeger een oogstfeest. Daarom maken we van de presentatie van het bier, het type en de naam gewoon een soort oogstfeest, net als vroeger. Namens Wilma en Alfons van De Huppe heten we de liefhebbers van speciaal bieren van harte welkom”.

----------------------------------------------------------------------

Voor de redactie: De presentatie is op vrijdag 8 december. Inloop om 15.00 uur. Om 15.30 start de blinde smaaktest en worden het type bier en de naam bekend gemaakt. U bent van harte welkom. Wilt u komen, laat het ons vooraf even weten op info@hettingabier.nl

Zouden jullie een fotograaf kunnen sturen, om de onthulling door Stadsomroeper Peter Vader vast te leggen.

.