Afbeelding

IJVV weet muur van Dalfsen niet te slechten en vliegt via strafschoppen uit de beker

Sport

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMIUIDEN – IJVV is woensdagavond op het kunstgrasveld van Sportpark Den Uithoek gesneuveld in het bekertoernooi. Zondagderdeklasser Dalfsen won na strafschoppen (6-7). “Ons baltempo lag te laag om Dalfsen kapot te kunnen spelen”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom.

Dalfsen doet het dit seizoen uitstekend in de derde klasse D van het zondagvoetbal. De ploeg staat overtuigend bovenaan in de competitie. De goede resultaten zorgen voor veel zelfvertrouwen bij Dalfsen en dat was woensdagavond te zien. De ploeg trad IJVV zelfverzekerd tegemoet en had een muur opgebouwd. Met twee gevaarlijke spitsen bleef het daarnaast oppassen voor IJVV.

“Ze hadden een rood-gele muur opgetrokken. Daar was geen doorkomen aan. Bovendien speelde we ook slordig en een beetje te gehaast. We kregen wel wat kansen, maar het ging moeizaam”, aldus Lindeboom, die aangeeft dat ook Dalfsen af en toe gevaarlijk was.

Na de reguliere tijd moesten strafschoppen de beslissing brengen. Dalfsen mocht als eerste aanleggen. De eerste twaalf strafschoppen in deze serie zaten er prima aan. Namens IJVV scoorden Gerjon van den Berg, Tim Roeland, Sander Morren, Lenhard de Velde, Roelof van den Berg en Marc van Dieren. Nadat Dalfsen op een 6-7 voorsprong kwam, ging het mis bij de zevende IJVV-strafschop. Jonno Pruim zag zijn inzet tegen de paal gaan. Vervolgens tikte de goalie de bal weg en was het over en uit voor IJVV.