Matig DOS Kampen heeft niets in te brengen bij WVF

ZWOLLE – Een week na de imponerende 8-1 zege op Be Quick is DOS Kampen weer terug op aarde. In Zwolle won WVF met 3-0. “We hebben weinig gepresteerd. Ik heb een onherkenbaar DOS gezien, zeker qua voetbal”, aldus DOS-trainer Edwin Kwakkel.

DOS haalde zonder kleerscheuren de rust en daar mocht de Kamper formatie niet over mopperen. De ploeg kwam een aantal keren goed weg. In de 50ste minuut viel alsnog de logische 1-0. Na een overtreding van Martijn Barneveld op Martijn Ruijsch ging de bal op de stip. “De arbiter zag het als in de rug lopen. Martijn speelde in ieder geval niet de bal”, aldus Kwakkel. Jabir Mazouz schoot de strafschop binnen. In de 69ste minuut kwam WVF op 2-0 via Ruben Meijer met een schot vanaf zo’n 20 meter.

DOS kon bijna de gehele wedstrijd niets uitrichten. In de 80ste minuut ontstond de enige kans voor DOS. Ramon Beuling probeerde schuin voor het doel keeper Mike ter Wiele in de korte te verslaan, maar de goalie zat er goed bij. In de 87ste minuut bepaalde Clint Kruisweg de eindstand op 3-0.

DOS gaf tegen WVF niet thuis en daar was trainer Kwakkel logischerwijze niet blij mee. “Ik heb weinig lichtpuntjes gezien. “Als we achter komen, schijnt het ineens te moeten. Dat is zeker niet zoals ik het graag wil zien. Dit was een collectieve offday.”