Bert van den Berg

IJVV verliest topper tegen Den Ham in blessuretijd

DEN HAM – IJVV moet in de race om het kampioenschap even een pas op de plaats maken. Zaterdag werd met 4-3 verloren bij Den Ham. In de slotfase gaven de IJsselmuidenaren een 2-3 voorsprong uit handen en stonden de bezoekers uiteindelijk zelfs met lege handen. Door deze nederlaag is IJVV gezakt naar de vierde plek in de tweede klasse H. "Balen, weer in blessuretijd. Dit is zonde", aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom.

Het zat IJVV ook niet mee. Aanvankelijk had de ploeg de wedstrijd in de tas, maar een rode kaart voor Hicham Ziyech in de 70ste minuut deed de wedstrijd kantelen.

IJVV begon niet goed aan de wedstrijd. “We waren in het begin niet scherp”, aldus Lindeboom. Al in de 3e minuut had IJVV pech dat een voorzet onbedoeld in het IJsselmuidense doel vloog. Na deze achterstand pakte IJVV het goed op. Al snel repareerde IJVV de schade via een treffer van Hicham Ziyech. IJVV bleef daarna de betere ploeg. In de 38ste minuut kwam de beloning. Martijn de Kleine zorgde voor de 1-2 met een fraai schot.

Ook na rust bleef IJVV de bovenliggende partij. IJVV had de wedstrijd in de tas, maar vanaf de 70ste minuut werd alles anders. IJVV was dicht bij een doelpunt, maar de bal werd van de lijn gehaald. Vervolgens wilde Den Ham toeslaan in de counter. Met een overtreding wist Hicham Ziyech dit te voorkomen. “De arbiter trok vervolgens tot ieders verbazing de rode kaart’, aldus Lindeboom.

Met tien man kreeg IJVV het moeilijk. Al snel (75ste minuut) kwam Den Ham langszij. IJVV bleef knokken en kwam in de 82ste minuut opnieuw op voorsprong via Gerjon van den Berg. De IJsselmuidenaren konden dit niet vasthouden. In de 86ste minuut kwam Den Ham op 3-3. Ver in blessuretijd viel de 4-3. Mark van Dieren ging onder de bal door. Vervolgens werd Jasper Fix verslagen. De inzet leek houdbaar voor doelman Jasper Fix, evenals de derde treffer van Den Ham.

Dat IJVV uiteindelijk met niets terugreisde naar IJsselmuiden zorgde voor frustratie bij trainer Lindeboom. “Natuurlijk speel je met een man minder, maar je komt wel op een 2-3 voorsprong. Het mag niet gebeuren dat je door persoonlijke fouten de wedstrijd dan nog uit handen geeft. Daardoor hebben we voor niks keihard gewerkt. Als we hier geen lering uittrekken, doe je niet mee om de bovenste plaatsen. Ons veldspel was goed, maar die persoonlijke fouten moeten eruit.”