John Zoetebier

Matig KHC onderuit tegen asv Dronten

KAMPEN – KHC heeft zich zaterdag niet gerevancheerd voor de teleurstellende bekeruitschakeling tegen Hulzense Boys. Tegen asv Dronten legde KHC een matige partij voetbal op de mat. De bezoekers wonnen met 1-2.

KHC begon slecht aan de wedstrijd. Al in de 2e minuut ging het fout voor de thuisploeg. Jeroen van der Meer profiteerde van een foutieve terugspeelbal. Een minuut later leek in de gelijkmaker in de maak, maar Kevin Isidora liet een goede kans liggen. In de 19e minuut kwam Jeroen van der Meer weer tot scoren. Het toekennen van deze treffer leidde tot hevige protesten van KHC. Een vrije trap vloog tegen de paal. Vervolgens stonden twee man buitenspel, maar dat werd niet bestraft door de scheidsrechter.

Na de matige eerste helft was KHC ook in de tweede helft niet bijster goed op dreef. In de 69ste minuut werd Jeffrey de Nooijer ingebracht. De spits was ziek geweest en onvoldoende fit om te starten. Met De Nooijer werd KHC gevaarlijker. In de 72ste minuut had KHC eindelijk succes. Na een vrije trap wist Durk van der Leest de bal binnen te werken.

Daarna was KHC de bovenliggende partij. Mitchel Hooisma was nog dicht bij de gelijkmaker, maar het was net niet voor KHC, dat te laat tot leven kwam.