Afbeelding

Ronde Tafel kiest nieuw bestuur

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – De Ronde Tafel, de Kamper serviceclub voor mannen onder de 40, heeft onlangs een nieuw bestuur gekozen. “Op zich geen opmerkelijk nieuws, maar dit jaar hebben de leden met de traditie gebroken om het stemadvies van het zittend bestuur te volgen”, aldus de nieuwe secretaris Niels Keulen. De club viert in januari haar 67e verjaardag.

Twee van de nieuwe bestuursleden zijn niet meer werkzaam of woonachtig in Kampen. “Dat is ongebruikelijk. Ik denk dat het een aanmoediging is om toch nog een periode actief te blijven”, zegt Hans de Boer, die voorzitter Nico Boer opvolgt. “Ik beschouw het als een compliment voor de energie die ik in het tafelen steek en het laat zien dat er ruimte is om buiten onze eigen begaande paden te treden, te vernieuwen en verrassen.”

Het bestuur wordt gecompleteerd met Gerben Hendriks als penningmeester, die bereid bleek een lange sportieve carrière te willen afsluiten ten faveure van deze bestuursverantwoordelijkheid. “Het tafelen geeft je een unieke kans om je persoonlijk te ontplooien en die grijp ik aan“, aldus Hendriks.

Het bestuur treedt aan bij de start van het nieuwe jaar, 1 april 2018, en heeft naar eigen zeggen grote plannen. Naast het onderhouden van de banden met andere (internationale) Tafelrondes wil het ook weer een project in Kampen opzetten dat bijdraagt aan het welzijn van mensen die een beetje hulp kunnen gebruiken. Daarnaast willen de Ronde Tafel zich op de regionale kaart zetten.

Om leden zit de club op het moment niet verlegen. De introductie van aantal aspirant leden staat voor de komende maand gepland.