Afbeelding

KORFBALLERS DOS SCOREN NAAR HARTENLUST

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben tegen KV Apollo naar hartenlust kunnen scoren. Met een hoofdrol voor het veelscorende dameskwartet werd de ploeg uit Heerhugowaard met de alleszeggende cijfers 35-16 naar huis gestuurd.

DOS heeft na vier wedstrijden de maximale score, maar is daarmee niet de enige. Phoenix, de tegenstander van volgende week, heeft die score ook behaald. “Zo makkelijk als het de afgelopen wedstrijden ging, zo zal het komende week niet gaan”, sprak trainer-coach Jan Wiegers na afloop van de derde grote overwinning achter elkaar. “We hebben nu drie keer tegen degradatiekandidaten gespeeld, maar de wedstrijd van volgende week kan het beeld totaal veranderen.”

DOS speelde in sporthal De Reeve een leuke pot korfbal. Dat was ook de verdienste van het bezoekende Apollo. Een week eerder probeerde ADOS met afbraakkorfbal de score een draaglijk karakter te geven, maar Apollo wilde ook korfballen. Dat maakte het voor het publiek leuker, terwijl de bezoekers zelf ook wat meer plezier zullen hebben beleefd aan de wedstrijd dan ADOS een week eerder. Het resultaat in beide gevallen was een dikke overwinning voor de Kamper ploeg, maar het sportieve Apollo kon met opgeheven hoofd het veld verlaten.

De dames van DOS waren zaterdag niet af te stoppen. Vanuit alle standen namen ze de korf van de tegenstander op de korrel en het resultaat mocht er wezen. Liefst zesentwintig doelpunten kwamen zaterdag uit dameshanden. Het laat tegelijk zien hoe het team van Wiegers in elkaar steekt. De heren hebben er geen enkele moeite mee zichzelf weg te cijferen als de ruimte bij de dames ligt. Wesley Doorn, zaterdag misschien wel de beste man van het veld, is daar zo´n voorbeeld van. Hij loopt de hele wedstrijd met een brede grijns op zijn gezicht ballen te stelen, te rebounden en het spel te verdelen. Hij geniet zichtbaar van de doelpunten van anderen. En passant pakt hij ook zelf af een toe een doelpunt mee, maar dat is voor hem bijzaak.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat DOS zou winnen. Na zeventien seconden lag de eerste bal in de korf en via 7-3 liep DOS voor rust al uit naar 19-7. In de tweede helft liet DOS slechts bij vlagen zien, waartoe het in staat is. Af en toe plichtmatig spelend werd de score opgevoerd. Het eindsignaal kwam bij 35-16 en daar was niets geflatteerds aan.

Volgende week volgt dus de uitwedstrijd in Zoetermeer tegen Phoenix. Dan weet DOS meer over het verdere verloop van deze competitie en hoe hoog het kan reiken.

Doelpunten DOS: Linda van Keulen 8x, Nikita Brehler 7x, Iris van Bruggen 6x, Esther Hamberg en Matthijs Bastiaan 4x, André Beens 3x, Daniël Lewerissa, Wesley Doorn en Manon de Waal 1x

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 3 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 15 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen gisteren
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57