Afbeelding
Quinn Heederik in actie op de 5000 meter vrije slag

Zwemmers leveren knappe prestaties op de 5000 meter vrije slag

· leestijd 1 minuut Sport

Afgelopen zaterdag was zwembad de Sonnenberch in IJsselmuiden het toneel van zes lange afstandzwemmers die zich aan de monsterlijke 5000 meter vrije slag waagden. Niet alle zwemmers lopen warm voor een afstand van 200 baantjes in een 25 meter bad. Quinn Heederik, Kevin van Dijk, Raymond van Unen , Sigrit Aarten (alle vier voor Deltasteur), Thijs van Erp (Swol1894 Zwolle) en Hilde Curfs (De Eerste Kolk Genemuiden), hadden deze afstand nog nooit gezwommen. Dat maakt het extra lastig omdat een verdeling op deze afstand erg moeilijk is. Er werd dan ook wel wat van deze zwemmers gevraagd.

Zwemmers hadden ruim voor de race goed gegeten en gedronken en voor tijdens en na de race stonden de noodpakketten klaar met eten en drinken. Voor aanvang van de start werd begonnen met een warming up, de muziek werd harder gezet en men begon fris en zeer scherp aan de start van deze afstand. Voor de zwemmers verliepen de eerste 2500 meter prima volgens schema, hierna kwamen toch wat pijntjes en werd het zwaarder. Maar alle zwemmers bleven het heel knap volhouden.

De jongste zwemmer, Quinn Heederik ( 2004), tikte heel knap in 1.08.06 als eerste aan. Een geweldige prestatie wat hem ook het clubrecord van Deltasteur heeft opgeleverd. Kevin van Dijk (2001) tikte in 1.08.34 als tweede aan, net voor Raymond van Unen (2000), die zijn race in een tijd van 1.09.01 eindigde. Sigrit Aarten(1993) kwam als vierde over de finish in een prachtige tijd van 1.10.01. Voor alle vier de Deltasteur zwemmers wordt er een verzoek ingediend of ze ook het regiorecord achter hun naam mogen noteren. Voor de Zwolse zwemmer Thijs van Erp (2002) maakte een kapotte zwembril de race zwaar, hij tikte in een tijd van 1.17.09 als vijfde aan. Ondanks dat haar medezwemmers al gefinisht waren, moest Hilde Curfs (1997) nog haar meters volmaken. Ze liet zich totaal niet uit het veld slaan en bleef haar slagfrequentie knap volhouden. Ook zij zwom deze afstand uit in een prachtige tijd van 1.44.48.

Voorafgaand aan de 5000 meter werden de afstanden t/m de 200 meter gezwommen. Meerdere Deltasteur zwemmers lieten hier van zich horen en er werden veel persoonlijke records verbroken. Als zwemvereniging kan Deltasteur terug kijken op een zeer geslaagde wedstrijd.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.