Ontdek de krachtige werking van Manuka honing

Partnerbijdrages

Manuka honing is in Nederland redelijk onbekend, maar wat is het toch dat deze honing zo speciaal maakt? Daarvoor moeten we terug naar 1982, want sindsdien is volgens G en W gezondheidswinkel namelijk bekend dat Manuka honing meer is dan alleen honing.

“In die tijd ontdekte Professor Peter Molan dat de Nieuw-Zeelandse honing iets extra’s heeft, namelijk sterke anti-bacteriële eigenschappen. 26 jaar later was het in 2008 professor Thomas Henle van de Universiteit van Dresden die op zijn beurt ontdekte dat Methylgyoxal de werkzame stof in de Manuka honing is. Gezond & Wel is het eindelijk gelukt deze schaarse en uitermate bijzondere honing van it’s Honey te kunnen importeren!”

it’s Honey Manuka honing wordt verzameld uit bijenkasten in afgelegen, ongerepte gebieden in Nieuw-Zeeland. Daar wordt elke oogst van Manuka honing getest en gecertificeerd, zodat de niveaus van Methylglyoxal (weergegeven MGO) worden gegarandeerd. Deze waarde meet de werkzame stof methylglyoxal. In gewone honing vinden we deze stof terug in de verhouding 20-50 mg/kg. In Manuka honing kunnen we verhoudingen terugvinden tot 300 mg/kg. “Daarom is deze honing ook veel kostbaarder. Hierdoor worden de authenticiteit en de bio-actieve kracht van elk product gewaarborgd.”

it’s Honey Manuka honing is exclusief verkrijgbaar bij Uw G&W GezondheidsWinkel Kampen aan de Oudestraat 140. Ter introductie 250 g MGO 300 van 44.95 voor 39.95 en de Manuka honing MGO 200 250 g van 29.95 voor 26.95