Afbeelding
eigen foto

Kerstconcert DEV - afsluiting van het jubileumjaar

· leestijd 1 minuut Cultuur

Een begrip, dat mag het zeker genoemd worden: het jaarlijkse kerstconcert van het Chr. Kamper Mannenkoor DEV op tweede kerstdag 26 december in de Bovenkerk te Kampen. Al in de vijftiger jaren van de vorige eeuw werden kerstconcerten georganiseerd o.l.v. toenmalig dirigent Jan Belder. Deze traditie werd doorgezet door zijn opvolger Klaas Jan Mulder. Er zijn tijden geweest waarin één concert niet voldoende was om de toestroom van bezoekers een plaats te kunnen bieden. Ook al is dat al tientallen jaren geleden, nog steeds maken de vele bezoekers vanuit het gehele land op kerstavond de gang naar de Bovenkerk, dit jaar voor de negende keer o.l.v. Gerwin van der Plaats.

Een oplettende lezer zou kunnen zeggen; “is er dan niets veranderd in al die jaren?”. Zeker wel! Al was het alleen al het gebruik van bijvoorbeeld schermen in de kerk met daarop beelden vanaf de speeltafel van het orgel of de dirigent. Ook het repertoire van DEV blijft zich steeds vernieuwen. Daarnaast is er tegenwoordig meer aandacht voor een sfeervolle aankleding van het kerkgebouw. Eén onderwerp wat in al die jaren onveranderd centraal is blijven staan is de boodschap van het kerstevangelie. Als afsluiting van het jubileumjaar (100-jarig bestaan van het Chr. Kamper Mannenkoor) is er hard gewerkt aan een uniek programma.

Bijzondere medewerking wordt verleend door de bariton Jan Loosman uit Urk. Trompetduo en echtpaar Arjan en Edith Post verlenen eveneens hun medewerking terwijl Marco den Toom, die sinds 2014 als opvolger van Henk van Putten de vaste organist van DEV is geworden, naast de koorbegeleiding, zal improviseren op een bekend kerstlied gevolgd door samenzang.

Het kerstconcert op tweede kerstdag begint om 20.00 uur. De deuren gaan open om 19.15 uur en vanaf 19.50 uur is er samenzang. Kaarten in de voorverkoop kosten € 12,50 Aan de kerk: €14,00 p.p. Kinderen t/m 15 jaar hebben gratis entree. De kerk is verwarmd en de verrichtingen bij het orgel alsook van de koorzang zijn te volgen via schermen in de kerk.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00