Geflatteerde nederlaag ’s-Heerenbroek

ZWOLLE – ’s-Heerenbroek heeft zaterdag met 5-2 verloren bij CSV ’28. Anders dan de cijfers doen vermoeden, was het zeker geen simpele zege voor de Zwolse ploeg. “Wij waren de betere partij in deze wedstrijd”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Wim Groen.

Het zat ’s-Heerenbroek in deze wedstrijd echter niet mee. Twee discutabele beslissingen van de arbiter deden ’s-Heerenbroek de das om. Een kwartier voor tijd kwam CSV op 3-2. “Dat was een arbitrale dwaling. De bal ging ruim over de zijlijn, maar de arbiter deed niets”, aldus Groen. Daarna kreeg ’s-Heerenbroek ook nog een strafschop tegen. Een ‘cadeautje’, volgens Groen. Dat CSV vervolgens ook nog de 5-2 maakte, deerde niemand meer bij ’s-Heerenbroek. De wedstrijd was toch al verloren.

Lange tijd zag het er goed uit voor ’s-Heerenbroek. De bezoekers kwamen in de 11e minuut op voorsprong via William Meuleman. In de 26ste minuut kwam CSV langszij. In de tweede helft kwamen de Zwollenaren voor het eerst op voorsprong. Na een fout van keeper Jelmer Visscher ging de bal op de stip. De strafschop werd benut. William Dekker zorgde vervolgens weer voor balans en voor vertrouwen in een goed vervolg. Een goede afloop kreeg deze wedstrijd echter niet voor ’s-Heerenbroek.