Tennekes

VV Kampen boekt degelijke zege bij verdedigend Wilsum

WILSUM – VV Kampen heeft zaterdag de derby bij Wilsum met 0-2 gewonnen. Daar viel helemaal niets op af te dingen. Kampen domineerde grote delen van de wedstrijd en wachtte tegen een behoudend spelend Wilsum geduldig op de kansen die zouden komen. Uiteindelijk werden twee van de zes kansen verzilverd door de ploeg van trainer Arjan ten Hove, die nu op een derde plek staat in de vierde klasse C.

Wilsum koos voor een behoudende strijdwijze in een poging om de zevende nederlaag op rij te voorkomen. “Je weet dat Kampen meer kwaliteit heeft. Maar we hielden aardig stand. Af en toe kwamen we er gevaarlijk uit, maar was de eindpass niet goed”, aldus Wilsum-trainer Maikel Hondebrink.

In de eerste helft zag het publiek een zeer dominant Kampen. Toch hadden de bezoekers moeite om gevaarlijk te worden, want Wilsum hield het speelveld zeer klein. In het eerste bedrijf liet Kampen enkele kansen liggen. In blessuretijd viel alsnog de verdiende 0-1. Hierbij liet Wesley van Winsum zijn kwaliteiten zien. Hij controleerde een hoge voorzet van Kevin Veger uitstekend en knalde de bal vervolgens ineens in de hoek. Van Winsum stond net drie minuten in het veld. Hij was de vervanger van Mohammed Abdullah die met een schouderblessure (schouder uit de kom) het veld moest verlaten.

Kampen begon sterk aan de tweede helft en zette in de eerste tien minuten vol druk op Wilsum. Daarna zakte de ploeg weg. Wilsum ging veelvuldig de lange bal hanteren en daar had Kampen moeite mee. Tot kansen voor de thuisploeg leidde dit. Al snel herpakte Kampen zich. In de 75ste minuut werd de beslissende tik uitgedeeld. Nebi Özturk kapte zijn man uit en nam het doel onder vuur. Keeper Chiel ten Hove bracht redding, waarna Kevin Veger klaar stond voor de rebound. John Veenstra wist dat echter met een overtreding te voorkomen. Daarna kon Nebi Özturk alsnog scoren, maar de scheidsrechter had al gefloten. Hij keurde de treffer af en stuurde Veenstra met rood weg. De toegekende strafschop werd benut door Max van Moll.

Kampen-trainer Ten Hove was tevreden. “De patronen waarop we hebben getraind, kwamen er prima uit. Maar Wilsum maakte het veld zo klein. Dat vraagt om discipline en techniek. We moesten geduldig zijn in balbezit en niet in de duels komen. Dat is goed gelukt.” Wilsum-trainer Maikel Hondebrink kreeg met zijn ploeg de zevende nederlaag op rij te slikken. “Het wordt een mentaal gevecht. Door de blessuregolf, speel je met mindere spelers en presteer je slechter. Vervolgens komen bepaalde jongens wel weer terug, maar het zelfvertrouwen is steeds minder geworden. Maar er komt een dag dat je een winnende Maikel Hondebrink aan de lijn krijgt.”