Afbeelding
Jan Noordman

Go-Ahead Kampen kan niet stunten bij Flevo Boys

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

EMMELOORD – Go-Ahead Kampen was zaterdag niet in staat om Flevo Boys pijn te doen. De ploeg uit Emmeloord won relatief eenvoudig met 2-0. Een stunt zat er niet in voor

Flevo Boys dicteerde in de eerste twintig minuten het spel. Toch was de eerste grote kans voor Go-Ahead. Roy Visscher stuurde Luuc Knul. Die was keeper Rodney Rosink al voorbij, maar uiteindelijk kon de goalie van Flevo Boys toch redding brengen. Twee minuten later was de eerste kans voor de thuisploeg gelijk raak via Thomas Boer. In het tweede gedeelte van de eerste helft kreeg Go-Ahead wat meer grip, maar echte kansen leverde dat niet op.

Go-Ahead-trainer Stephan Rahantoknam was ontevreden over de organisatie in zijn ploeg en zette voor de tweede helft de boel om. Dat had effect. Go-Ahead kende na rust een periode waarin het duidelijk het initiatief had, maar dit leverde nagenoeg niets op. Flevo Boys loerde in de counter en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Vlak voor tijd deelde Flevo Boys de genadeklap uit. Aron Nijboer scoorde op aangever van de voormalig Go-Ahead-speler Madih Doufikar.

“Het was een terechte nederlaag. In de eerste deden we het verdedigend niet goed. Op het middenveld stond het niet goed. Daardoor stonden onze backs te ver naar achteren en kregen we problemen in de organisatie. Ook waren we niet goed in de duelkracht. We lieten het allemaal gebeuren. In de tweede helft hebben we goed opgepakt, maar dan sta je wel met 1-0 achter tegen een ploeg die nog maar acht doelpunten tegen heeft gekregen. We hadden initiatief, maar dat niet kunnen omzetten in kansen. Vandaag zijn we in balbezit niet goed genoeg geweest. Dat moet beter.”

Afbeelding
Afbeelding