Afbeelding

Raadspraat VVD: Meerdaagse evenementen en pacht Kampereiland

· leestijd 1 minuut Politiek

“De VVD fractie maakt zich sterk voor een toekomst gericht waarde(n)vol Kampen waarbij men elkaar de ruimte gunt en waar met respect voor elkaar en met elkaar wordt omgegaan. De geschiedenis heeft ons hierover veel geleerd. 500 jaar Reformatie, 600 jaar Hanze. De stad van de dominees en de kooplieden die zich heeft ontwikkeld in deze tijd naar een levendige, moderne historische stad. Ook een stad met mensen die kansen zien en vol ideeën zijn voor nieuwe evenementen. Dat pleit voor meer ruimte in de openingstijden voor evenementen en ook meer mogelijkheden om kleinere meerdaagse evenementen te kunnen organiseren.

Woningbouw IJsselmuiden

Op niet al te lange termijn zijn Het Meer en Plan Koster volgebouwd. Wat zijn de nieuwe locaties voor woningbouw in IJsselmuiden? Wel zijn een aantal locaties in beeld. Het is van belang dat op korte termijn deze locaties over de juiste bestemmingen beschikken zodat woningbouw in IJsselmuiden ook in de nabije toekomst gewaarborgd is. Het is immers belangrijk dat men kan wonen in een huis wat bij iemand past op een plek waar men zich prettig en veilig voelt.

In de afgelopen weken heeft de VVD fractie aan het college voorgesteld actief de markt te verkennen of beleggers bereid zijn huurwoningen voor het middensegment te bouwen in Kampen en IJsselmuiden, de zgn. markthuur.

Pacht Kampereiland en het maatschappelijk belang

De hoogte van de pacht op het Kampereiland is de laatste maanden volop in discussie binnen de raad en met de pachters. Het Kampereiland is een gemeenschappelijk bezit van Kampen. De pachters, de gebruikers van dat bezit, betalen daarvoor een vergoeding, de pacht. De hoogte van de pacht wordt volgens een landelijk bepaalde normering vastgesteld. Het is aan de gebruiker, de pachter, of die bereid is deze vergoeding voor het gebruik op te brengen of kan opbrengen.

De gemeenteraad heeft een maatschappelijke verantwoordelijkheid om voldoende rendement te genereren uit het gemeenschappelijk bezit, voor nu en voor de toekomst.

Heeft het ondernemerschap op het Kampereiland in de huidige opzet en voor de toekomst voldoende kansen zich te ontwikkelen middels structuurverbetering en vergroting van de bedrijven? Of wordt deze noodzakelijke ontwikkeling belemmert door het zogenaamde “in stand houden van Het Erfgoed der vaderen”? Dit houdt o.a. in het in stand houden van de pacht op het Kampereiland. De VVD fractie is van mening dat structuurverbetering en ontwikkeling van de bedrijven zowel in de breedte als in de diepte nodig is voor het behoud van rendabele en perspectiefvolle bedrijven op het Kampereiland. Dat vraagt ondernemerschap van de raad en van de pachters. Dat betekent samen keuzes maken en wellicht het loslaten van de oude gedachte rond het ‘Erfgoed der vaderen’.”

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 19 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05