Afbeelding

IRIS opent opvang in ’s-Heerenbroek

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

’s-Heerenbroek is sinds kort een buitenschoolse opvang rijker. BSO Juliana opende 30 oktober haar deuren aan de Zwolseweg 103. Voor IRIS Kindcentra is dit de zesde BSO in Kampen en omgeving. IRIS Kindcentra staat voor een huiselijke sfeer, waarin kinderen kunnen ontspannen en nieuwe hobby’s kunnen ontdekken.

Bij IRIS Kindcentra staat het kind centraal. Het moet zich kunnen ontwikkelen in zijn eigen tempo. Met een veilige en uitdagende omgeving stimuleren we die ontwikkeling. Dat doen we op motorisch, zintuiglijk en creatief vlak. Aan de hand van materialen, activiteiten en spellen kan het kind zich ontwikkelen. Het is niet ons doel om een kind op een ‘gewenst’ niveau te brengen. Elk kind heeft een eigen, unieke ontwikkeling en dat respecteren wij.

Op de BSO werken wij met thema’s. Elke maand staat er een ander thema centraal met een nieuw aanbod aan activiteiten. De kinderen kunnen kiezen uit een kook/bakactiviteit in de keuken, sport en spelactiviteit buiten of in het speellokaal, activiteit in de natuur zoals bekijken van seizoengebonden planten/dieren/bomen/vruchten, of een knutselactiviteit.

Het thema van de afgelopen maand was: hip Holland hip. De kinderen maakten heerlijke wentelteefjes en tulpenhapjes, knutselden molens en maakten een eigen Delfts blauw bord.

BSO Juliana maakt gebruik van de buitenruimte grenzend aan het (school)gebouw. De buitenruimte heeft een zandbak, een speel-klim-toestel met glijbaan, een klimwand en basketbalnet. Daarnaast kan volop gebruik worden gemaakt van de speeltuin naast de school. Ook een picknick in het aangrenzende park behoort tot de mogelijkheden. Kom gerust eens kijken!