Afbeelding
Tennekes

Wit-Blauw verspeelt overwinning tegen Amicitia in slotseconden

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN –Wit-Blauw/Green Organics leek zaterdag de winst tegen Amicitia in de tas te hebben, maar in de slotseconden wisten de bezoekers uit Vriezenveen toch nog een punt uit het vuur te slepen (30-30). Een nieuwe dreun voor de Kamper ploeg, die dit jaar wisselvallig acteert.

Had Wit-Blauw de zaken niet handiger kunnen aanpakken in de slotfase? “Je hebt wel te maken met de schotklok. Je moet op een gegeven moment risico’s nemen. Volgens mij stond de schotklok op zeven seconden. De bal werd gespeeld, maar ik kon er net niet bij. Misschien hadden we dat vijf seconden moeten uitstellen”, aldus Jelle Visscher. Amicitia kreeg de bal in het bezit en sloeg genadeloos toe.

Deze afsluiter paste eigenlijk wel in deze wedstrijd. Steeds maar weer keek Amicitia tegen een nipte achterstand aan, maar Wit-Blauw kon niet doorpakken. “We konden niet loskomen. Ze kwamen steeds weer terug”, aldus Visscher. Na een ruststand van 15-13 keek Wit-Blauw voor het eerst en het laatst in de wedstrijd tegen een achterstand aan (15-16). Vervolgens werd een marge van vier verspeeld. Toch leek het nog goed af te lopen voor Wit-Blauw. Judith Wong scoorde met nog twee minuten op de klok de 30-29. Daarna leek Wit-Blauw alle troeven in handen te hebben met balbezit in het aanvalsvak met nog dertig seconden op de klok. Toch ging het nog fout. “We hadden dit beter moeten uitspelen. Je maakt dertig goals. Dat is goed. Maar dertig tegentreffers is teveel”, aldus Visscher. Volgens hem is Wit-Blauw nog steeds op zoek naar vastigheden. “We hebben nog geen wedstrijd in dezelfde samenstelling kunnen spelen. Dan blijft het zoeken.”

Na vijf speelronden staat Wit-Blauw derde in de overgangsklasse A, waarin bijna alle ploegen vlak bij elkaar staan. “Daarom baal ik hier ook goed van. We hebben drie punten te weinig. Tegen Mid-Fryslan hadden we gewoon kunnen winnen als we wat slimmer waren geweest. En tegen Amicitia ook. Dit is zuur, want dit is wel een klasse waarin je met twintig punten zomaar kampioen kunt worden.”

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.