Afbeelding

ENQUÊTE BORSTKANKERONDERZOEK

· leestijd 1 minuut Algemeen

Via haar Facebookpagina is de fractie van GBK een enquête gestart. GBK wil niet langer wachten en heeft daarom een onderzoek online gezet over het bevolkingsonderzoek borstkanker. Deze enquête is speciaal bedoeld voor de vrouwen die dit jaar een oproep hebben ontvangen om deel te nemen aan het preventieve borstkankeronderzoek in Zwolle.

De onderzoekers van de Stichting Bevolkingsonderzoek Oost willen pas over vier jaar na gaan denken over een mogelijke terugkeer van de bus naar Kampen. Voor GBK duurt dat natuurlijk veel te lang. Na vier jaar gaat dat niet meer gebeuren. Vier jaar is twee keer een bevolkingsonderzoek. Dan zijn de vrouwen in de gemeente Kampen al lang “om”, zijn ze al twee keer in Zwolle geweest en 'weten niet beter' dan dat ze naar Zwolle moeten. Dan is het probleem toch opgelost?

Het gaat in de enquête om alle vrouwen van 50-75 jaar: of zij nu voor het onderzoek geweest zijn of niet! Omdat het mobiele onderzoekstation (de bus) niet meer in Kampen komt wil GBK graag inzicht hebben hoeveel vrouwen deze keer niet naar Zwolle zijn geweest. GBK is namelijk van mening dat alle vrouwen de mogelijkheid moeten hebben om te kunnen gaan. Maar ook als er b.v. problemen zijn met parkeren wil GBK daar graag inzicht in krijgen.

Om een representatieve uitslag te krijgen is het van belang dat zoveel mogelijk vrouwen uit de doelgroep deze enquête invullen. Dus ook de vrouwen die geweest zijn en tevreden zijn. De enquête is te vinden via de link: https://nl.surveymonkey.com/r/9MV59BC

De uitslag wil Gemeente Belang Kampen delen met Bevolkingsonderzoek Oost en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 12 uur geleden