Afbeelding

Go-Ahead sluit af met derby tegen asv Dronten

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Komend weekeinde wordt het eerste gedeelte van de voetbalcompetitie afgesloten. In de twaalfde competitieronde speelt Go-Ahead Kampen de derby tegen asv Dronten. KHC speelt thuis tegen DOS '37. Het duel tussen VV Kampen en CSV '28 is afgelast.

Op Sportpark Middenwetering kan Go-Ahead Kampen een goed resultaat zaterdag goed gebruiken. Wil het aansluiting krijgen bij de middenmoot, dan is een zege noodzakelijk. Best een lastige klus. Na een wat moeizame start heeft asv Dronten de weg omhoog gevonden.

KHC zit in een moeilijke fase. De ploeg verloor de laatste duels en moet oppassen dat het niet verder wegzakt. Tegenstander DOS '37 heeft evenals KHC dertien punten verzameld. Beide ploegen staan in de middenmoot.

In de tweede klasse H wil DOS Kampen graag als koploper de winterstop in. De poelenten spelen zaterdag een uitwedstrijd bij middenmoter Hulzense Boys. IJVV moet het in Zwolle opnemen tegen Be Quick. De Zwolse formatie kreeg de laatste duels een karrevracht aan doelpunten tegen.

In de vierde klasse C wacht VV Kampen de zware thuiswedstrijd tegen CSV '28. Zalk kwam de afgelopen twee competitieronde niet in actie en moet de draad weer zien op te pakken bij SEH. De ploeg uit Heerde staat op een negende plek. Er was aanmerkelijk meer verwacht van SEH, dat vorig seizoen nog actief was in de derde klasse C. Wilsum verloor de laatste zeven duels en hoopt de negatieve spiraal bij Noord Veluwe Boys om te buigen. 's-Heerenbroek wacht de uitdaging om thuis een goed resultaat te behalen tegen koploper VSW.

Eerste klasse D

KHC - DOS '37 14.30 uur

Go-Ahead Kampen - asv Dronten 15.00 uur

Tweede klasse H

Be Quick '28 - IJVV 14.30 uur

Hulzense Boys - DOS Kampen 14.30 uur

Vierde klasse C

VV Kampen - CSV '28 afgelast

's-Heerenbroek - VSW 14.30 uur

SEH - Zalk 14.30 uur

Noord Veluwe Boys - Wilsum 14.30 uur