Afbeelding
Rbgstock

COLLEGE GAAT NAAR HET CASINO

· leestijd 1 minuut Algemeen

op uw kosten. En ChristenUnie, CDA, SGP, VVD en D66 vinden dat prima. Nou, GBK niet. Wij hebben hen nog eens gewezen op de aankoop van de Van Heutszkazerne. Dat het kopen van grond of onroerend goed geen zaak is voor een gemeente. Dat iedereen toen die mening ook was toegedaan (maar hé, dat was toen). Dat er wethouders waren ‘gesneuveld’ op de aankoop van grond (de Koekoek) of onroerend goed (Van Heutszkazerne). En nu gaan ze dertien hectare onrendabele grond kopen in de Zuiderzeehaven. Grond waar het huidige samenwerkingsverband graag vanaf wil. Omdat het na 15 jaar nog niet verkocht is.

Maar daar ziet wethouder Meijering (CDA) wél brood in. Want de economie trekt aan. En zo. Dus gokt hij op een dikke vette winst. En is hij even wezen pinnen: 10 miljoen om precies te zijn. Dat zijn 2 Van Heutszkazernes. En ach, als de gemeente die grond niet verkoopt duurt het 11 jaar voordat er rode cijfers zichtbaar worden. En dan is deze wethouder al lang weer weg. En de meeste raadsleden ook. En zit ú met de gebakken peren.

En ging het in diezelfde vergadering om de allerarmsten en chronisch zieken een ruggesteuntje te geven van 250 euro. Per jaar wel te verstaan. En is wijkcentrum Reyersdam (waar wij diezelfde avond nog waren) bang voor een bezuiniging van 2000 euro. Als het aan ons ligt gaat dat echt niet door: laat ze maar pinnen! Zit vast nog wel wat in de automaat.