Afbeelding

Kandidatenlijst Gemeente Belang Kampen

· leestijd 1 minuut Politiek

KAMPEN - Gemeente Belang Kampen (GBK) heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 vastgesteld. GBK doet dan voor de vierde keer mee met de verkiezingen.

Op de kandidatenlijst staan 20 mensen die verspreid over het grondgebied van de gemeente wonen, volgens de fractie doorgaans al veel ervaring hebben in de lokale politiek of anderszins stevig in de samenleving staan. GBK denkt met haar inbreng in de Raad het lokale belang en de inbreng van de burger beter voor het voetlicht te kunnen brengen in de plaatselijke politiek.

De lijsttrekker voor GBK is Albert Holtland uit IJsselmuiden. Hioltland is 58 jaar. Hij is sinds 1990 actief in de politiek, als raadslid in IJsselmuiden, als lid van Provinciale Staten en al jaren als raadslid in Kampen. Hij is jurist.

Nummer 2 op de lijst is Piet Bergstra uit Kampen. Bergstra is 60 jaar en heeft een carrière achter de rug bij de Koninklijke Marechaussee. Hij is een relatieve nieuwkomer in de politiek maar heeft zijn sporen verdiend als secretaris van de fractie in de afgelopen vier jaar. Hij was eveneens secretaris van de stichting Verontruste Burgers. Deze stichting maakte zich in de jaren 90 sterk voor de komst van een polikliniek nadat het stadsziekenhuis was gesloten.

Als nummer 3 staat Henk Prinsen uit IJsselmuiden genoteerd. Prinsen is 65 jaar en ondernemer in IJsselmuiden. Prinsen is samen met zijn zoon eigenaar van Sportcentrum Sonnenberch in IJsselmuiden. Hij was de afgelopen vier jaar al actief in de commissie Ruimtelijke Ordening.

Nardus Koster uit Kampen (54) staat op de vierde plek. Hij is momenteel het tweede raadslid van GBK in de Kamper Raad. Nardus is ondernemer en exploiteert de muziekwinkel ‘Home of Entertainment’ op de Oudestraat in Kampen. Daarnaast is hij voorzitter van wijkvereniging Binnenstad Kampen, bestuurslid van de Ondernemersvereniging Kampen en namens deze ook afgevaardigd in Ondernemers Koepel de Hanze.

Op 5 staat Suat Azer (47) uit Kampen, momenteel eveneens raadslid voor GBK. Azer heeft zich onlangs bij GBK aangesloten. Hij is ondernemer in Kampen en is eigenaar van het Sport en Fitness Center SFC in Kampen.

Op 6 staat de jongste kandidaat, Linde van Dijk uit Kamperveen. Linde is 17 jaar. Daarmee is zij een kandidaat die nog niet zelf mag stemmen, maar wel gekozen kan worden. Op haar 18de verjaardag in juni 2018 zou ze dan haar plaats mogen innemen in de raad. Linde is in opleiding voor tandartsassistent. Met Linde hoopt GBK de jonge kiezers te bereiken.

De eerste 10 op de lijst worden gecompleteerd met: 7. Steven Zwitzer; 8 .Bruno Karel; 9. Sybren Gerlofsma en 10. Han de Rooy.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 18 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00