Afbeelding

Matige eerste helft breekt IJVV op

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – IJVV gaat met een fikse kater de winterstop in. De IJsselmuidenaren gingen zaterdag voor de derde keer op rij onderuit. Dit keer won Be Quick ’28 met 1-0. De IJsselmuidenaren hadden het verlies aan zichzelf te wijten door een gebrek aan inzet in de eerste helft. “Dit is de eerste wedstrijd van het seizoen waarbij ik ben geschrokken van IJVV. We hebben door ons eigen toedoen verloren. Dat mag niet”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom.

IJVV moest het doen zonder Hicham Ziyech, die voor drie duels is geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Den Ham. Ziyech werd zeker gemist. “De start was niet goed en dan is er niemand bij ons om de knop om te zetten. Ziyech laat zich niet gek maken en wil altijd de bal hebben. We misten hem, maar dat mag geen excuus zijn. Het begint bij jezelf als voetballer. Als je persoonlijke duels wint, kun je de afwezigheid van Ziyech opvangen”, aldus Lindeboom.

IJVV zorgde in dit duel voor het eerste gevaar. Een schot van Jonno Pruim werd gekeerd door goalie Malanda. Drie minuten later kwam Be Quick op voorsprong. Balverlies van Ryan van Lente ging hieraan vooraf. Van der Vegt profiteerde. “Dit is de zoveelste keer dat Ryan in de fout gaat. Dat kan niet”, aldus Lindeboom. Na de 1-0 domineerde Be Quick.

Na rust ging het beter met IJVV. De ploeg kreeg enkele kansen, maar de bal ging er niet in. Vlak voor tijd ontsnapte IJVV aan de 2-0. Trainer Lindeboom was vooral teleurgesteld over de eerste helft. “De eerste tien minuten waren goed. Daarna zakten we weg. We speelden apathisch. Wat betreft inzet, de duels willen winnen, kort dekken bracht Be Quick veel meer. Het was tam bij ons. De tweede helft ging beter. Toen kregen we ook kansen, maar we hebben verdiend verloren. Als je loopt te voetballen zoals in de eerste helft verdien je niet meer.”

Door de nederlaag op rij is de top in de tweede klasse H ver weg voor IJVV. De IJsselmuidenaren staan op een vijfde plek. De achterstand op koploper DOS Kampen bedraagt maar liefst tien punten. “We staan waar we horen. We hebben geen recht op meer. Je merkt dat IJVV mentaal zeer labiel is. We hebben onszelf vandaag tekort gedaan. De jongens hebben nu twee weken de tijd om er over na te denken hoe het kan dat ze zo slecht beginnen. We hebben onszelf tekort gedaan.”