Ibrahim Tuncer op 23 mei dit jaar in het nacompetitieduel tegen Valleivogels
Ibrahim Tuncer op 23 mei dit jaar in het nacompetitieduel tegen Valleivogels Tennekes

Ibrahim Tuncer heeft alleen baat bij rust

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Ibrahim Tuncer kreeg op 7 oktober in de thuiswedstrijd tegen SDV Barneveld een trap tegen zijn hoofd en viel uit. Sindsdien heeft hij alleen maar aan de kant gestaan. Nog steeds ondervindt hij de gevolgen van een zware hersenschudding. “Ik moet het de tijd gunnen en dat is lastig”, aldus Tuncer.

Zaterdag is Tuncer aanwezig bij de wedstrijd van KHC tegen DOS ’37. Niet op het veld, maar op hoogte houdt hij zich bezig met het filmen van de wedstrijd. Het knaagt bij Tuncer. “Als je dit ziet, wil je heel graag voetballen. Maar zover is het nog lang niet.

We gaan even terug in de tijd. KHC speelt op 7 oktober thuis tegen SDV Barneveld. In de loop van de eerste helft krijgt Tuncer een trap tegen zijn hoofd. Vervolgens moet hij de strijd staken. Al snel wordt gedacht aan een lichte hersenschudding, maar dat blijkt geen juiste diagnose. “Ik heb drie weken gerust. Toen ben ik weer begonnen, maar het was te vroeg. Ik kreeg een terugslag.” Tuncer bleek een zware hersenschudding te hebben opgelopen en daarbij horen vervelende klachten. “Ik heb last van hoofdpijn. Als het druk is, krijg ik ook last van mijn ogen. Ik ben bij verschillende medici geweest. Ze zeggen dat ik vooral moet rusten. Dat is lastig. Ik ga van 60 uur (werk, veldvoetbal en zaalvoetbal) terug naar nul uur. Daar heb ik moeite mee. Ik kan bijna niets doen. Geen televisie kijken, geen boek lezen, ik mag niet teveel doen. Alleen een beetje wandelen”, zegt Tuncer.

Wanneer kunnen we hem weer terugverwachten? “Ik hoop direct na de winterstop, misschien de derby tegen Go-Ahead (3 februari,red.), maar ik denk het niet. Het hangt van de komende vier weken af.”