Tennekes

KHC sluit af met terechte remise tegen DOS ’37

KAMPEN – KHC heeft het eerste gedeelte van de competitie afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen DOS '37. Gezien de verhoudingen in het veld was dit een terechte uitslag, maar bij KHC overheerste het gevoel dat er meer in had gezeten. De Kampenaren speelden bijna de gehele tweede helft tegen tien man en gaven toch nog een 2-1 voorsprong uit handen.

KHC begon uitstekend. In de 4e minuut kwam de thuisploeg via een prachtige goal op voorsprong. Romano Luhukay had vanaf rechts een goede voorzet in huis. Brenn de Lange schoot de bal direct vanuit de draai binnen. In de 19e minuut leek KHC de 2-0 te maken. Weer was het Brenn de Lange die tot scoren kwam, dit keer via een rake kopbal. De treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Een minuut later leek de 2-0 wederom in de maak. Luhukay legde keeper met een fraaie sleepbeweging in de luren en leek de 2-0 te gaan maken. Verdediger Dennis Boshoeve bracht echter redding op de doellijn. Twee minuten later kwam KHC goed weg toen Boshoeve de buitenkant van de paal raakte.

DOS ’37 was voetballend de betere ploeg en was in het tweede gedeelte van de eerste helft ook sterker. Met enkele gevaarlijk schoten werd het KHC-doel onder vuur genomen, maar keeper Justin Bruins was attent en zag enkele ballen net naast vliegen. In de 37ste minuut had hij echter geen antwoord. Marc Meier kreeg veel te veel ruimte na een voorzet vanaf rechts en schoot raak.

Ook na rust begon KHC sterk. Al in de 47ste minuut was de ploeg doeltreffend. Wederom een mooie treffer. Burak Alp schoot vanaf zo’n 35 meter de bal in de linkerkruising. Twee minuten later kreeg DOS ’37 een nieuwe tegenslag te verwerken. Jaap Mulderij zag van de vrouwelijke scheidsrechter de rode kaart na een overtreding op Alp.

KHC ging echter niet goed om met de numerieke meerderheid. De Kamper formatie kon niet voorkomen dat DOS ’37 regelmatig gevaarlijk werd. In de 72ste minuut waren de bezoekers dicht bij de gelijkmaker. Nick Wennink raakte de lat. Even later voorkwam keeper Bruins de 2-2. In de 76ste minuut leek Brenn de Lange de strijd te beslissen in het voordeel van KHC, maar DOS-keeper Julian wist dat met een uitstekende redding te voorkomen. In de 80ste minuut viel de terechte gelijkmaker. Boshoeve kopte raak uit een corner. Daarna waren beide ploegen nog enkele keren gevaarlijk, maar het bleef bij 2-2.

KHC gaat als nummer zeven de winterstop in en dat is zeker niet verkeerd voor een kleine club als KHC. Trainer Herman Oosterhaar wijst op zware blessures waarmee KHC dit seizoen heeft moeten handelen. Marco Stegeman viel in de voorbereiding al weg en Karim Gabara was lange tijd niet inzetbaar vanwege een zware blessure. Ibrahim Tuncer raakte in het begin van het seizoen geblesseerd en staat nog steeds aan de kant. “Voorin doe je dan een jasje of twee uit. Het zegt genoeg dat Brenn de Lange, die zich ontzettend heeft ontwikkeld, onze topscorer is. Maar er is niets aan de hand. We moeten zo doorgaan en kunnen alleen maar beter worden.”