jan van den berg

Meiden IJvv MO15-1 Kampioen

IJVV MO15-1 kampioen in 1e Klasse

Afgelopen zaterdag mochten de meiden van IJVV MO15-1 in alle vroegte afreizen naar Zwartsluis, waar de ontknoping van het seizoen plaats zou vinden tegen Desz MO15-1.

Met nog 1 wedstrijd te gaan, en 2 punten achter op titelconcurrent SEH MO15-1, was duidelijk dat alleen winst kon zorgen voor een kampioenschap in de 1e Klasse.

De meiden waren hier goed van doordrongen. Waar eerder dit seizoen nog wel eens “slapjes” aan de wedstrijd werd begonnen, klapten de meiden er nu vanaf het begin goed op.

Al vrij vroeg was het spits Noä die vanaf links de bal in de lange hoek schoof. (0-1) Dat gaf de meegereisde toeschouwers enige rust.

Halverwege de eerste helft werd Kim op rechts weggestuurd. Zij rondde koelbloedig af door de bal in de korte hoek binnen te knallen. (0-2)

Vanaf dat moment werd ook Desz wakker. De meiden van IJVV moesten vol aan de bak om met 2 doelpunten verschil de rust in te gaan.

Na rust bleven alle meiden keihard werken. Toen Syl na zo’n 10 minuten de bevrijdende 0-3 binnen schoot, kon het toch niet meer mis gaan. De meiden bleven prima voetballen, ook na “warrige” beslissingen van de scheids. De duels waren soms stevig, inderdaad, maar wel gewoon “vrouwelijk” en fair. Dat Maaike de wedstrijd uit werd geschopt ontging de scheids helaas…

De 0-4 viel uiteindelijk ook nog, door wederom Syl! Wat het feest helemaal compleet maakte, was dat ongeveer 10 minuten voor tijd Calista mocht invallen. Dit seizoen was zij, geteisterd door vervelende blessures, niet aan voetballen toegekomen. Wat een cadeautje dat ze juist deze wedstrijd haar rentree mocht maken!

Na de wedstrijd werden de meiden direct gefeliciteerd en gehuldigd door de meiden coördinator Hans Rorije. Ook onze voorzitter, Mannie Vaandering, was afgereisd en sprak enkele mooie woorden richting de meiden.

Het is niet vanzelf gegaan, dit kampioenschap. Trainers Jan en Hans, en leidster Wilma zullen regelmatig “kopzorgen” hebben gehad met deze uitbundige groep meiden. Door de vele blessures was het soms vast puzzelen om een volwaardig team bij elkaar te krijgen. Een dankwoord daarvoor naar de speelsters van MO17, MO13 en MO15-2 die graag mee wilden spelen in dit leuke team!

Na de winsterstop komen de meiden uit in de Hoofdklasse! Knappe prestatie hoor! Succes!