Deltasteur wint laatste wedstrijd van 2017 van VKC ’03

Als laatste wedstrijd van 2017 stond een thuiswedstrijd gepland tegen VKC’03 uit Tubbergen. Een team waar vorig seizoen eenmaal van gewonnen werd met 13-6 en eenmaal verloren met 14-12. Dit seizoen is VKC’03 aan een sterk seizoen bezig, voorafgaand aan de wedstrijd stonden de Tubbergenaren 5e. Ook de statistieken logen er niet om, VKC is een team dat veel weet te scoren. Het gevaar van komt bij deze heren met name van 4 spelers die de doelpunten redelijk evenwichtig verdelen. Voorafgaand aan de wedstrijd werden er afspraken gemaakt hoe Deltasteur dat verdedigend moest gaan oplossen. Coach Anouk Spoolder spoorde de Kampenaren daarnaast aan om sterk te starten en de voorsprong dan eens niet uit handen te geven.

De start was dan ook deze wedstrijd voor Deltasteur. Binnen 30 seconden wist Dico Eenkhoorn met een geplaatst schot in de verre hoek de 1-0 op het wedstrijdbord te zetten. De Tubbergenaren wisten echter vanuit twee manmeer situaties de voorsprong te pakken. Erik van Dijk en Chris Bos wisten daarna weer orde op zaken te zetten met de 2-2 en de 3-2. Chris liet zien dat ook Deltasteur haar manmeer situaties af kan maken door de 4-2 tegen de touwen te gooien, wat eveneens de tussenstand was na de eerste 7 minuten spelen.

In de rust tussen de eerste en tweede periode hamerde coach Anouk er nogmaals op om deze periode blanco in te gaan, “bedenk dat het nu 0-0 staat, en begin weer sterk aan deze periode” was de boodschap. Helaas was het spelbeeld hetzelfde als de aanleiding voor deze boodschap, de voorsprong werd snel weer terug gehaald door VKC tot een gelijke stand van 4-4. In de laatste minuut van de 2e periode nam Chris Bos de Kampenaren aan de hand door de marge weer op 2 te zetten. Op de laatste seconde voor rust schoot VKC nog van afstand raak, wat de score halverwege op 6-5 zette.

In de derde periode begon Deltasteur verdedigend sterk door eerst twee manminder situaties weg te spelen. Toch was het VKC die de aansluitingstreffer wist te scoren. De Kampenaren wisten via Jeffrey Metselaar uit een manmeer en Erik van Dijk vanuit een strafworp de marge weer op twee te zetten. In de laatste minuut wist VKC dit ook weer om te buigen naar een 8-8 gelijkspel. 4 seconden voor tijd was het Dico Eenkhoorn die voor de laatste rust toch nog een 9-8 voorsprong wist te scoren.

Begin vierde periode wist Deltasteur dat het slim moest gaan verdedigen en haar kansen moest gaan benutten om de drie punten in Kampen te houden. Op dit moment van de wedstrijd hadden Erik van Dijk, Dico Eenkhoorn en Thijs Fikkert 2 uitsluitingen te pakken, en stonden dus op scherp. Deze opgave pakte goed uit voor Deltasteur. De Kampenaren brachten de marge op 3 via Chris Bos, Dico Eenkhoorn en Wijnand Feuerstein. VKC wist hier maar 1 doelpunt tegenover te zetten. VKC wist nog tweemaal wat terug te doen, maar weer was het Chris Bos die de marge groot genoeg wist te houden om de punten in Kampen te houden.

Met deze 3 punten staat Deltasteur 8e met 10 punten.

Doelpunten door: Chris Bos (6x), Dico Eenkhoorn (3x), Erik van Dijk (2x), Jeffrey Metselaar en Wijnand Feuerstein (beiden 1x)

Manmeer: 3 uit 4

Man minder: 4 uit 10

Strafworpen mee: 1 uit 1

Strafworpen tegen: 0 uit 0