Afbeelding

Expositie 'De beste wensen!'

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Stadsarchief Kampen exposeert van 22 december tot en met 6 januari een bijzondere collectie nieuwjaarswensen en kerstprenten in de Nicolaas Plompzaal in De Stadskazerne. Wensen van weleer gecombineerd met wensen voor de toekomst, want in de expo ruimte is er ook plaats gereserveerd voor wensen van bezoekers.

Het aftellen tot het nieuwe jaar is begonnen. Velen zijn bezig (geweest) met het schrijven van kerstkaarten met een nieuwjaarswens voor dierbaren. Hoe zagen de kerstkaarten er in het verleden uit? Wat wenste men elkaar voor het nieuwe jaar?

Annelies Rijkhoff, medewerkster Stadsarchief Kampen: “Wij zijn het archief ingedoken en hebben een keuze gemaakt uit de vele bijzondere, soms ontroerende en af en toe humoristische kerst- en nieuwjaarswensen die wij in onze collectie hebben. Tijdens onze zoektocht kwamen we ook een aantal nostalgische kerstafbeeldingen tegen. Een sfeervolle aanvulling, gewoon té mooi om in het archief te laten liggen.”

Wat is uw wens voor het nieuwe jaar?
Om het verleden met de toekomst te combineren heeft Stadsarchief Kampen rondom de kerstboom ruimte vrijgelaten waar bezoekers hun nieuwjaarswens achter kunnen laten. Dat kan een persoonlijke wens zijn of een wens van algemene aard. In de Nicolaas Plompzaal (expositieruimte) kan worden gekozen uit verschillende kaartjes en kleurige stiften om een wens op te schrijven en/of te tekenen. Liever thuis creatief bezig met uw wens voor het nieuw jaar en deze wens dan een plek geven in de expo ruimte? Dat kan ook.

Fotobijschrift
Dit is de helft van de Nieuwjaarswensch van de Stadslantaarnopsteekers uit 1949. De kaart is in zijn geheel te zien op de expo.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.