Afbeelding

Duurzaamheid en ondernemerschap, wat is de rol van de overheid?

Algemeen

KAMPEN - Duurzaamheid bevorderen vanuit goed rentmeesterschap is een belangrijk ideaal van de SGP Kampen. Volgens de fractie is het daarbij belangrijk een goede balans te vinden tussen investeren in duurzaamheid en ruimte voor ondernemerschap bieden. “Een vraag die altijd speelt bij duurzaamheid is, welke rol de overheid heeft om duurzaamheid te stimuleren. Moet de overheid subsidies verstrekken of vooral een ondersteunende rol aannemen om bedrijven te voorzien van adviezen?”

Over dit thema wil de fractie van de SGP Kampen op vrijdagmiddag 12 januari samen met ondernemers uit Kampen nadenken. G.H. ten Bolscher, statenlid van de SGP Overijssel, zal die middag de ondernemers infomeren over het provinciaal duurzaamheidsbeleid, bijvoorbeeld het beleid van de Agro & Food sector. Ten Bolscher, tevens directeur van Geas Energiewacht, houdt zich dagelijks bezig met duurzame oplossingen voor woon- en werkomgeving.

Lijststrekker E. Spaan en J. Noorland (nummer 4 van de kieslijst en agrarisch ondernemer), zullen tijdens de bijeenkomst de visie van de SGP op duurzaamheid verwoorden.

De middag wordt gehouden in ‘Ons Erf’ op het Kampereiland en begint om 15.15 uur. Na afloop, rond 16.30 uur, is er gelegenheid om onder genot van een hapje en drankje verder met elkaar door te praten over het onderwerp.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.