Tennekes

KHC Zaal en DOS Kampen door naar finale Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – De teams KHC Zaal en DOS Kampen hebben zich woensdag tijdens de voorronde in de KHC-hal geplaatst voor de finaledag van het Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap. De finalewedstrijden worden zaterdag 23 december gespeeld. Dat DOS Kampen op de finale mag uitkomen, had de ploeg te danken aan HZVV, dat werd gediskwalificeerd.

In de aanloop naar de voorronde moest de organisatie overuren maken. OWIOS wilde graag meedoen, maar had onvoldoende spelers. Het betekende een nieuwe tegenslag voor de organisatie. Eerder had Go-Ahead Kampen zich teruggetrokken vanwege angst voor blessures en gaf VV Kampen aan niet te kunnen komen omdat de vierdeklasser geen team op de been kon brengen. Met het wegvallen van OWIOS, niet ver voor de voorronde, moest de organisatie snel op zoek naar een vervanger. Die werd gevonden in HZVV. De ploeg uit Harderwijk leek af te af stevenen op een plek op de finaledag, maar het liep anders. In het laatste duel escaleerde de wedstrijd enigszins. Na overleg tussen de organisatie en de arbiters werd besloten om HZVV te diskwalificeren. “Een juist beslissing. Dit past niet in de sfeer zoals we dit toernooi hebben opgezet”, sprak Pieter de Boer namens de organisatie. Door de diskwalificatie van HZVV kwam er een plek vrij voor DOS Kampen, dat als derde was geëindigd. KHC Zaal had als nummer twee al een plaats voor de finaledag afgedwongen.

De voorronde begon woensdagavond met een toernooi tussen de jeugd van IJVV, Go-Ahead Kampen, DOS Kampen en KHC. IJVV was het sterkst. Go-Ahead Kampen eindigde als tweede en de derde plek was voor DOS Kampen. Deze drie ploegen spelen zaterdagmorgen tijdens de finaledag een toernooi. De twee beste ploegen treffen elkaar in de finale. KHC eindigde woensdag als vierde en is uitgeschakeld. Voor de jeugd is er aan het begin van de middag een penalty shoot-out, waarbij Frank Diender als keeper fungeert.

Tijdens de finaledag spelen acht ploegen om de zege. KHC, SVI, KZVV ’75, ’s-Heerenbroek, Zalk en Futisala waren al geplaatst. Daar zijn KHC Zaal en DOS Kampen dus bijgekomen. De jeugdwedstrijden beginnen om 10.00 uur. Voor de senioren begint het evenement om 11.15 uur. Eerst worden alle teams en scheidsrechters voorgesteld. Daarna gaan de poulewedstrijden van start. De finale begint om 15.43 uur. Voor de finale is er een optreden van de beatboxer Onür Yurukel.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00