Afbeelding

Weever bouwt AH XXL bij Stationskwartier

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Jan Bun van BUN Projectontwikkeling uit Almere en directeur Jelle Weever van het gelijknamige bouwbedrijf uit Kampen hebben afgelopen vrijdag in Almere de handtekeningen gezet onder het contract voor de bouw van een nieuwe Albert Heijn. WEEVER bouw is de opdracht gegund om de supermarkt te bouwen in het eveneens nog te realiseren nieuwe winkelcentrum bij het Stationskwartier in Kampen.

Het nieuwe centrum krijgt, behalve een Albert Heijn van ruim 3000 vierkante meter, ook twee winkelruimtes, zo’n 1000 vierkante meter voor semi-maatschappelijke voorzieningen en 21 appartementen. Ook wordt ruim voldoende parkeergelegenheid gerealiseerd.

Jelle Weever toonde zich bijzonder tevreden met de opdracht voor de bouw van de supermarkt. “Een prestigieus project op een prominente plek in Kampen en bovendien van een landelijk gerenommeerde opdrachtgever als Jan Bun. Een geweldig compliment voor ons bedrijf.”

WEEVER bouw wil de nieuwe supermarkt realiseren met lokale partijen. “Het is onze bedrijfsfilosofie om zoveel mogelijk samen te werken met lokale bedrijven. We vinden het belangrijk om elkaar op lokaal niveau te helpen. Bovendien weten we zo als hoofdaannemer precies wat we mogen verwachten”, aldus Jelle Weever. Die sterke voorkeur voor lokale betrokkenheid is ook belangrijk voor BUN Projectontwikkeling. Projectleider Bernard Sinnema meent: “Als het lokaal kan, doen we het lokaal. Dat sluit goed aan op de werkwijze van WEEVER. Daarnaast zijn we zelf, net als WEEVER, een familiebedrijf en werken we graag met andere familiebedrijven samen. WEEVER komt als bedrijf degelijk en betrouwbaar over. Ook dat was voor ons een belangrijke reden om te kiezen voor WEEVER.”

Bijzonder aan het de bouw van de nieuwe supermarkt is dat de bouw van de appartementen nagenoeg gelijktijdig start. Jelle Weever: “Je krijgt straks twee verschillende bouwbedrijven die op min of meer dezelfde plek aan het werk zijn. Dat is wel een bijzondere uitdaging.”

Met de bouw van het nieuwe winkelcentrum is nu ook definitief een einde gemaakt aan jaren van onderhandelen waarbij verzekeraar Delta Lloyd onderweg afhaakte en geen heil meer zag in de realisatie van het project bij het Stationskwartier. De Kamper wethouder Gerrit Jan Veldhoen is bovenal blij dat de bouw nu kan beginnen. “Kampen krijgt er straks een prachtig nieuw winkelcentrum bij. Het winkelcentrum wordt bovendien gebouwd met een aantal lokale bedrijven. Dit is goed voor de werkgelegenheid.”

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 7 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 19 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57