Afbeelding

Fotoexpositie

· leestijd 1 minuut Algemeen

Overzichtsexpositie fotowerk Dirk Visser

Dirk Visser heeft deze keer bewust gekozen voor een overzichtsexpositie van zijn fotowerk. Opvallend is dat zijn foto’s bestaan uit “zijn” weergave van het alledaagse dat ons omringd, maar waar we aan voorbij gaan zonder het echt op te merken; een voorwerp, een kleur, het licht dat weerkaatst op een object, een bloem, een dier, de blauwe lucht, het landschap. Zijn voorkeur gaat uit naar gebruik van bestaand licht met een mooie natuurlijke richting. Deze beelden legt hij vast en verwerkt ze in een eigen compositie om daarmee een bepaald gevoel weer te geven.

De technische kennis voor het vervaardigen van de werken is gebaseerd op jarenlange ervaring. Dirk Visser is vanaf zijn jeugd bezig geweest fotografische beelden te manipuleren en zodoende aan te passen aan "zijn" werkelijkheid.

Compu-Art

Naast het maken van foto’s, maakt Dirk Visser ook digitale tekeningen. Dit is een vorm van hedendaagse kunst, die met behulp van een digitaal proces wordt vervaardigd en waarbij de computer een centrale rol speelt.

De reacties op zijn recentelijke exposities in het verzorgingshuis de Regenboog, clubgebouw van de Golfresidentie te Dronten en de Vijverhof in Kampen waren erg positief.

Diverse voorbeelden van Compu-Art en fotowerk zijn te zien op fotodirkvisser.nl

Dirk Visser is in 1948 in Kampen geboren en via Lelystad en Dronten in 2013 weer in Kampen komen wonen. Zijn vakgebied is weg- en waterbouw. Op gebied van fotografie en kunst is hij dan ook een autodidact.

In principe aanvaard hij alleen foto-opdrachten van non-profit of lowbudget-organisaties of instellingen met ideële doelstelling.

Meer informatie: fotodirkvisser.nl

De overzichtsexpositie is dagelijks te zien van 2 januari 2018 tot 26 februari 2018

IJsselheem, Woon-, zorg- en dienstencentrum De Vijverhof

Adres: Vijverhof 19, 8265 GJ Kampen

Tevens is de expositie dagelijks te zien van 2 maart tot 29 April 2018

IJsselheem, Myosotis

Adres: Engelenbergplantsoen 3, 8265 GJ Kampen