Afbeelding
Anneke Vos

Kampenaren aan het werk voor nop in Israel

· leestijd 1 minuut Algemeen

Werken voor nop in Israël.

Wat bezielt je om twee maanden naar Israël te gaan en daar te werken als vrijwilliger.

Wim en Anneke Vos vertellen hun verhaal.

We hadden niet zulke grootse plannen. We wilden daar zijn waar de bron van ons christelijk geloof is. Leren bij de bron en Jood en Arabier in dit gebied dienen.

We hebben gedurende twee maanden 5 dagen per week gewerkt. Veel mensen ontmoet en geleefd als gastarbeiders. Het was een bijzondere ervaring.

Wim heeft 3 dagen per week gewerkt op de West Bank in een werkplaats voor jonge mannen met een verstandelijke beperking. In deze werkplaats worden door de jongens souvenirs en gebruiksvoorwerpen gemaakt van Olijfhout.

Anneke heeft 1 dag in de week gewerkt als pedicure en in de thuiszorg.

De overige dagen hebben we beiden gewerkt in Hineni een gaarkeuken in Jeruzalem.

Dit is geen gewone gaarkeuken. Het is een humanitair restaurant. D.w.z. dat, naast de bezoekers die hier komen eten zonder te betalen, er ook betaalde gasten mee eten. Hierdoor worden de mensen die noodgedwongen komen eten in Hineni niet geïsoleerd als groep. Ze krijgen gesprekken en contacten met anderen. Dit concept werkt erg goed.

In de keuken werken twee vaste medewerkers. Daarnaast wordt het werk gedaan door vrijwilligers. Bij Hineni ben je als vrijwilliger altijd welkom. Ook als je voor een paar dagen komt meehelpen.

Als je een tijdje als vrijwilliger bij Hineni werkt ontmoet je mensen vanuit allerhande landen.

Naast het hoofddoel de zorg voor de levensbehoefte van de allerarmsten in Jeruzalem vervult Hineni dus ook een rol als ontmoetingsplek voor gasten onderling en vrijwilligers wereldwijd.

De vaste gasten die komen eten zijn van divers pluimage. Hoogopgeleid en Engelssprekend, dakloos, seculier en orthodox Jood en een enkele Arabier.

De directeur van Hineni Benjamin Philip is een bezielende persoonlijkheid. Benjamin is een in Rotterdam geboren orthodoxe Jood en hij weet veel te vertellen over het Jodendom en ook over zijn visie op samenwerking met christenen wereldwijd.

Groepen zijn van harte welkom in Hineni voor een warme lunch en of een lezing door Benjamin. Ook een sjabbatviering behoort tot de mogelijkheden.

Hineni is op loopafstand van de oude stad Jeruzalem en een bezoek is prima te combineren met een rondleiding o.i.d.

Meer weten? Kijk op www.hinenijerusalem.org of mail naar hineni.nederland@gmail.com

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00