Afbeelding
WebNeo

Helene Wüst vertrekt bij IJsselheem

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Helene Wüst vertrekt per 1 juli 2018 als bestuurder bij Woonzorgconcern IJsselheem dat gevestigd is in Zwolle, Kampen en Zwartewaterland. Zij wordt programmadirecteur bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. Het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur is een onderdeel van de Erasmus Universiteit in Rotterdam en heeft als doel om bestuurders in de gezondheidszorg verder te scholen en zich te laten ontwikkelen.

Marja van Strien, voorzitter van de Raad van Toezicht van IJsselheem, vindt het jammer maar ook begrijpelijk dat Helene Wüst vertrekt: ”Helene Wüst heeft als bestuurder, vanuit een sterke inhoudelijke visie op kwaliteit van leven, de organisatie naar een toekomstbestendige fase gebracht op verschillende terreinen. Zo is zelforganisatie als een nieuwe manier van organiseren in de zorg binnen IJsselheem goed in de steigers gezet. Ook heeft zij in 2016 samen met de medewerkers van IJsselheem de onterechte plaatsing op de zogeheten ‘zwarte lijst’ van de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) positief kunnen bijbuigen.”

SamenwerkingsverbandenDe afgelopen jaren zijn er daarnaast verschillende succesvolle samenwerkingsverbanden in onder meer de bestaande woonvormen gerealiseerd. Marja van Strien: “We zijn Helene dankbaar voor de ontwikkeling die ze IJsselheem heeft gebracht. Helene is een vernieuwer en wil met haar ervaring op verschillende plekken in de gezondheidszorg andere bestuurders en leiders nog meer gaan inspireren. Het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur sluit op die ambitie zeer goed aan.”

ProfielDe Raad van Toezicht is inmiddels gestart met het opstellen van een profiel voor de nieuwe bestuurder. Een wervingsbureau is ingeschakeld om samen met de Ondernemingsraad en de Centrale Cliëntenraad een opvolger te werven.

Helene Wüst startte bij IJsselheem in januari 2012. Voor haar overstap naar IJsselheem was zij lid Raad van Bestuur van Vilans, het landelijke kenniscentrum voor de langdurige zorg. Daarvoor en was zij onder meer regiodirecteur bij de Vivium Zorggroep en senior adviseur bij organisatie-adviesbureau Andersson Elfers Felix.

In haar nieuwe functie gaat Wüst onder meer leiding geven aan het leiderschapsprogramma Top Class en aan de slag met het ontwikkelen van nieuwe programma’s en diensten.