Afbeelding

Kinderboederij Cantecleer start schoolactiviteit: Wilgen knotten & Heggen vlechten.

Algemeen

In de Romeinse tijd stonden ze er al, Vlechtheggen. Een aaneengesloten rij van nauw met elkaar vergroeide wilgen, meidoorns en bramen. Deze werden gebruikt om weilanden en boerderijen te omheinen. Zo hielden ze het vee binnen en het gespuis buiten. Maar hoe komt nou zo’n heg tot stand? En hoe zorg je dat een boom opzij groeit, in plaats van omhoog?

In Februari start kinderboerderij Cantecleer met de Schoolactiviteit: Wilgen knotten & Heggen vlechten. Op zo'n dag gaan de kinderen dan een echte vlechtheg van dichtbij bekijken. Krijgen ze te zien hoe je een wilg moet knotten en wordt ze alles verteld wat er te weten valt over een vlechtheg. Over het ontstaan, het onderhoud en natuurlijk ook de functie. Want welke dieren leven er nou in en rond een vlechtheg? De dag wordt afgesloten met het sprokkelen van hout om samen een vuurtje van te bouwen. Hier mogen de kinderen dan hun eigen (wilgen)stokbroodje op bakken om vervolgens heerlijk van te smullen.

Om je klas op te geven voor de schoolactiviteit kun je contact opnemen met kinderboerderij Cantecleer. De kosten bedragen €2,00 per kind.