CultuurZIEN organiseert rondleiding bij tentoonstelling ''Met andere Ogen''

Cultuur

CultuurZIEN organiseert op zaterdag 27 januari een bezoek aan het Ikonenmuseum Kampen. Tijdens het bezoek geeft Carin Koopman een toelichting bij de tentoonstelling ''Met andere Ogen''. Na een korte thee/-koffiepauze wordt de vaste collectie van het museum bekeken.

Afgelopen december ging in het Ikonenmuseum de tentoonstelling ''Met andere Ogen, een nieuw perspectief op hedendaagse Orthodoxie'' van start. Deze tentoonstelling is een initiatief van INaSEC, het Institute for the Academic Study of Eastern Christianity, onderdeel van de Vrije Universiteit in Amsterdam. In de tentoonstelling worden hedendaagse ikonen getoond van Borislav Prodanovic uit Servië. Geïnspireerd door zijn geloof probeert Borislav nieuwe inhoud te geven aan de oude ikonentraditie. Sandra Reddin uit Groot Brittannië is fotograaf en ging tussen 2008 en 2015 mee met verschillende bedevaarten door heel Rusland. Via de link https://www.youtube.com/watch?v=DHzOzQwdFWE zijn beiden in een video over de tentoonstelling te zien.

Op 27 januari start de rondleiding om 14.00 uur. De deelnamekosten bedragen € 7, 50 (rondleiding incl. koffie/thee). De toegang tot het Ikonenmuseum is voor eigen rekening (museumjaarkaart is geldig). Aanmelden voor deelname kan tot vrijdag 26 januari via kunst@cultuurzien.nl of via tel. (038)331 10 24

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 3 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 8 uur geleden