Afbeelding
Lia Van Beest

Oudplaatsgenoot maakt samen met vriendin uniek kinderboek, "IK KAN HET"

· leestijd 2 minuten Algemeen

Oud-plaatsgenoot maakt samen met vriendin uniek kinderboek, “IK KAN HET”

Oud-plaatsgenoot Lia van Beest (Genemuiden) en Georgette Rietmann-Bruël (Krommenie) hebben samen een kinderboek gemaakt. Georgette schreef de tekst en Lia verzorgde de illustraties. Het is best een unieke samenwerking te noemen. Tijdens hun vriendschap en door gedeelde ervaringen ontstond het idee van dit kinderboek. Het hele proces hebben ze samengedaan en dat was een feestje om te doen. “Elke keer als ik een stukje tekst had geschreven met een bepaald beeld erbij in mijn hoofd dan kwam Lia met een tekening die precies bij dat beeld paste”, zegt Georgette. Lia is eigenlijk kunstenares en maakt schilderijen, beelden en is bezig met fotografie. Ze zag in het illustreren van een kinderboek een creatieve uitdaging. Georgette werkt al jaren met kinderen en zag de laatste jaren in haar werk en in haar eigen omgeving steeds vaker kinderen die gevoeliger leken dan andere kinderen. Bijzondere kinderen die een eigen kijk hebben op dingen. Die zich vaak onbegrepen voelen, onzeker zijn en niet altijd positief over zichzelf denken. Kinderen met een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen die vaak ook last hebben van faalangst. Terwijl deze kinderen juist vaak heel grappig zijn, veel details zien en zich goed kunnen verplaatsen in anderen. Ook zijn ze intuïtief en verrassend in het vinden van oplossingen.

Daarom vonden Lia en Georgette het een goed idee om juist voor deze kinderen een boek te schrijven met een positieve boodschap. Van anderen die ze vertellen over hun boek horen ze in ieder geval al veel herkenning.

Waar gaat het boek over?

Het verhaal is in feite een verhaal over kinderen maar verpakt in diervorm. Met de bedoeling dat kinderen zich kunnen herkennen in Johnny, de hoofdpersoon. Johnny is een stoere en lieve kater. Hij is grappig, creatief, muzikaal en heeft talent. Alleen dat laatste weet hij zelf nog niet echt. Hij is een beetje onzeker en bang voor praatjesmaker Oscar, een muis met een grote mond. Die beweert dat Johnny nergens goed in is. Wat onaardig!

Dus gaat Johnny samen met zijn goede vrienden, Don en Sofie, op zoek naar precies dat wat Johnny goed kan. Want iedereen is wel ergens goed in toch?

Ze gaan op avontuur en ontdekken steeds weer iets nieuws. Het een gaat iets beter dan het ander maar uiteindelijk zal Johnny na veel lef en moed kunnen zeggen: “IK KAN HET”

Doe Eens Vriendelijk Dag

Op 17 februari 2018 is het Doe Eens Vriendelijk Dag. Die dag is bij uitstek geschikt om het boek “IK KAN HET” uit te brengen. Johnny, de lieve en altijd vriendelijke en behulpzame kater past daar natuurlijk goed bij. Er komt voorafgaand aan deze dag een presentatie van het eerste boek. Er komt een leuke schoolpresentatie maar daarover kunnen de dames nog niet veel verklappen.

Bestellen

Interesse? Voor je eigen (klein)kind(eren) of om aan een ander kind cadeau te doen? Of werk je op een basisschool, kinderdagverblijf of BSO? Ook dan is dit een leuk boek om in je bezit te hebben. De leeftijdscategorie is ongeveer van 4 t/m 10 jaar. Je kunt alvast een boek reserveren. Stuur een mail naar info@bylia.nl of ga naar de website www.bylia.nl en kijk bij kinderboek, met 1 druk op de bestelknop reserveer je het boek en ligt het 17 februari a.s. klaar! Het boek kost €15 (excl. verzendkosten). Iedereen die nu al reserveert krijgt er een hele grote leuke boekenlegger bij die ook te gebruiken is als leesliniaal!

Foto: Georgette Rietmann (links) en Lia van Beest

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00