Tennekes

Wit-Blauw mist inhoud om zege binnen te halen

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics hebben zaterdag met 24-25 van AVO. En dat was toch teleurstellend, want lange tijd stond de Kamper formatie aan de goede kant van de score. In de laatste tien minuten kwam Wit-Blauw echter steeds meer in ademnood en glipte een overwinning door de vingers van de Kampenaren.

In de eerste helft leek het er aanvankelijk zeker niet op dat het verkeerd zou aflopen voor Wit-Blauw. Na de zeperd van een week eerder, had de thuisploeg wat goed te maken. Wit-Blauw begon dan ook zeer gretig aan de wedstrijd en stond na ruim anderhalve minuten spelen al op een 4-0 voorsprong. Deze marge bleef lange tijd in stand. Wit-Blauw was beter, maar verzuimde om door te drukken. Een keer werd een marge van vijf bereikt (8-3), maar daarna wist AVO terug te komen tot 8-7. Vervolgens wist Wit-Blauw opnieuw een voorsprong van vier punten te bewerkstelligen, maar wederom liet het een soms hard spelend AVO terugkomen. Met een 13-12 voorsprong zocht Wit-Blauw de kleedkamer op.

Ook in de tweede helft begon Wit-Blauw goed. Na een voorsprong van 16-13 kwam steeds meer de klad erin bij de thuisploeg. AVO kwam steeds meer in het stuk voor en nam zo’n tien minuten voor tijd voor het eerst een voorsprong. Wit-Blauw kwam weer langszij, maar AVO nam vervolgens afstand (20-23). Bij steeds meer Wit-Blauwers leek de pijp leeg. AVO oogde fitter, maar zag wel dat Wit-Blauw zich terugknokte. De ploeg maakte door de vermoeidheid echter enkele cruciale fouten. Daarnaast pakte een aantal wissels niet geheel gelukkig uit bij Wit-Blauw. Ruim drie minuten voor het einde kwam AVO op 21-24. Wit-Blauw kwam sterk terug (23-24), maar het was net niet genoeg. Na onnodig balverlies van Jordy Last versierde AVO een strafworp. Die werd benut met nog 31 seconden op de klok. Elf seconden later maakte Vladimir Slot 24-25. De tijd ontbrak echter voor Wit-Blauw om nog wat te kunnen uitrichten. AVO speelden de seconden professioneel vol en pakte de winst.

Wit-Blauw maakte zeker geen slechte indruk, maar de beloning in de vorm van punten bleef achterwege. “Dit is conditioneel”, was de conclusie van Jelle Visscher. “Teveel mensen van ons lagen op het laatst op apegapen. We hebben zoveel gegeven in de eerste helft. Dat konden we niet volhouden. Maar dit is wel trainbaar. Als speler ben je zelf verantwoordelijk om fit te zijn. Dat is je eigen verantwoordelijkheid. Het gaat niet alleen om trainingen en de wedstrijd. Wat heb je er voor over om echt fit te zijn.”

Trainer Vincent van der Slot was het wel eens met Visscher. “We hebben er voor rust teveel energie ingestopt. Maar ik ben wel blij dat we hebben laten zien wat we kunnen tegen een hele goede tegenstander. Dan vraag je je af waarom we dit niet wekelijks laten zien.”