Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Richard Boddeus lijsttrekker van Kampen Sociaal.
Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Richard Boddeus lijsttrekker van Kampen Sociaal.

Raadspraat Kampen Sociaal: Meer ruimte voor evenementen

· leestijd 1 minuut Algemeen

“Nog even en dan zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Kampen Sociaal heeft er zin in. De nieuwe plaatselijke partij die eind vorig jaar is opgericht gaat vol goede moed de campagne in. Een nieuwe partij met nieuwe gezichten en vertrouwde mensen die een brok aan ervaring hebben. Kampen Sociaal is een partij die zich puur richt op plaatselijke thema’s als betaalbare woningbouw, een beter armoedebeleid en een cultureel sterke stad die aantrekkelijk is voor zowel eigen inwoners als de toerist.

Kampen Sociaal wil ook meer ruimte voor evenementen. Het huidige beleid is voor de Hanzedagen vastgesteld en voldoet niet meer. De burgemeester sprak recentelijk nog in de raadszaal dat er een Kampen is van voor de Hanzedagen en een Kampen van na deze dagen. Kampen heeft veel te bieden, dat hebben we gezien. Nu moeten we de mogelijkheden als toeristische stad niet onderschatten en kunnen we het huidig aantal evenementen uitbreiden. Belemmerende regels en overbodige facturen vanuit het gemeentehuis staan nu het organiseren van een evenement in de weg. Zo moeten organisatoren van een evenement op het evenementenplein, de Nieuwe Markt, parkeerplaatsen afkopen voor 1250 euro per dag. Onrealistisch hoog en overbodig. Twee maanden geleden deed ik een poging om deze regel te schrappen echter hielden de ChristenUnie, het CDA en de SGP het voorstel tegen.

Over overbodig innen van geld gesproken. Vorige maand werd de vraag, in dit blad, aan de burgemeester gesteld waarom er hondenbelasting betaald moet worden. Een uitvoerig antwoord volgde met als conclusie dat de opbrengst van de geinde belasting ten goede komt aan de gemeentekas. Kampen Sociaal is van mening dat de belasting kan vervallen. Het innen van belasting kost de gemeente veel en de eigenaar van een hond kan zijn afvalzakjes prima zelf kopen. De bereidheid om de uitwerpselen van de hond op te ruimen zal toenemen is mijn overtuiging.

Een terugkerend thema waar ik geregeld over schrijf is het dossier Kievitstraat. U weet wel de hoek Kievitstraat – Haatlanderdijk die acht jaar geleden aangekocht moest worden voor een half miljoen euro. De poort naar het industrieterrein zou een aanzienlijke verfraaiing tegemoet zien. Afgelopen zomer stelde ik al vragen aan het college of er nog actie ondernomen wordt op de locatie. Met afgrijzen kijken omwonenden nog steeds tegen een berg puin en onkruid aan. Het lukt schijnbaar niet om in acht jaar tijd een lapje grond van ongeveer 1500m2 strak te trekken.”

Richard Boddeus is lijsttrekker van Kampen Sociaal