Afbeelding

Staatssecretaris en Van Kesteren maken zich sterk voor duurzamere toekomst

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven is 2018 goed begonnen met de in gebruikname van maar liefst 100 elektrische Renaults ZOE's voor Rijkswaterstaat. De staatssecretaris is bijzonder enthousiast over de Renault ZOE en over elektrisch rijden in het algemeen.

'Prachtig om het jaar zo af te trappen. Ik vind het belangrijk om ervoor te zorgen dat het bedrijfsleven de goede ambities ook op vier wielen gaat zetten", aldus de Staatssecretaris. Wimfried van Kesteren, eigenaar van twee Renaultvestigingen in deze regio (Kampen en Zwartsluis) is blij dat de staatssecretaris met de eerste 100 deelauto's voor Rijkswaterstaat duidelijk de weg inslaat die leidt naar een duurzamere toekomst.

"Dat een bedrijf als Rijkswaterstaat gefaseerd overstapt op elektrisch rijden is geweldig, een voorbeeld dat navolging verdient. De nieuwe Renault ZOE is een praktische, maar ook prima zakelijke elektrische auto met een reële actieradius van ongeveer 300 kilometer. Dat maakt de auto breed inzetbaar. Eerder al nam de gemeente Dronten haar voorbeeldfunctie serieus en mochten wij het wagenpark voorzien van tientallen ZOE's. In Kampen en Zwartsluis zien we ook een duidelijke tendens dat steeds meer bedrijven beginnen met elektrisch rijden. Logisch, want het is niet alleen duurzaam, maar je humeur knapt er ook van op als je de brandstofprijzen voorbij ziet komen. Bij de aanschaf van een nieuwe ZOE krijg je nu tijdelijk ook nog eens een laadpaal voor thuis of kantoor er gratis bij", besluit Van Kesteren die met zijn bedrijf aan de Kilbystraat 4 als enige in de regio Kampen volledig is gecertificeerd en uitgerust voor service en onderhoud aan elektrische Renaults.