Voorzitter van de ondernemerskoepel Bart Jan Gardebroek.
Voorzitter van de ondernemerskoepel Bart Jan Gardebroek.

Ondernemerskoepel de Hanze nodigt ondernemers uit voor eerste ondernemersraad

· leestijd 2 minuten Algemeen

KAMPEN - Ondernemerskoepel de Hanze houdt maandag 5 maart de eerste ondernemersraad voor alle ondernemers uit de gemeente Kampen. Het thema van deze middag is ‘Het ondernemersklimaat in Kampen’. Wat moet er gebeuren om er voor te zorgen dat uw bedrijf in de gemeente Kampen blijft? Ofwel, wat gaat goed en wat kan beter? Alle ondernemers uit Kampen worden hierbij van harte uitgenodigd om samen met betrokken wethouder en ambtenaren te praten en samen te zoeken naar antwoorden op dit vraagstuk.

Voorzitter Bart Jan Gardebroek kijkt met genoegen uit naar de eerste bijeenkomst. “Ik ben trots en blij dat dit nu gaat beginnen. Ik verwacht dat de Ondernemersraad een instituut gaat worden voor inspraak en dialoog betreft huidig en toekomstig economisch beleid, voor nu hoop ik op een geweldige opkomst! Als Ondernemerskoepel De Hanze zijn we met een aantal betrokken ondernemers uit de gemeente Kampen begonnen als een beweging. Een stuwende kracht. We wilden meer verbinding in de stad. Een professionele en effectieve verbinding tussen al die hardwerkende ondernemers binnen onze gemeente en de overheid. Deze ondernemers willen we ook verbinden met kennis en de regio.”

De koepel heeft een jaar lang vele gesprekken geleid en drie pijlers geformuleerd om bovenstaand verlangen te verwezenlijken: “De eerste pijler is de ‘Ondernemersraad’, welke we vier keer per jaar zullen organiseren. Dit word hét platform waarin ondernemers en betrokken ambtenaren en wethouder op gelijkwaardige wijze samen zullen bespreken hoe we onze gemeente economisch kunnen blijven verbeteren. Elke ‘raad’ heeft een eigen thema en er is altijd ruimte voor algemene opmerkingen, suggesties en gesprek. De tweede pijler is dat we in samenwerking met de gemeente en Kampen Marketing een website aan het realiseren zijn speciaal voor ondernemers. Op deze website, die onderdeel wordt van Kampen.nl, willen we alle kennis delen die voor ondernemers relevant kan zijn. De derde pijler is dat we de ‘ondernemer van het jaar verkiezing’ in Kampen graag terug willen hebben. Dit in samenwerking met de Regio Zwolle ‘ondernemer van het jaar verkiezing’”.

Deze eerste ondernemersraad wordt georganiseerd door Ondernemerskoepel de Hanze die hierbij de samenwerking heeft opgezocht met de Gemeente Kampen, Kampen Marketing, de OVK, VOC en ICK. Ondernemerskoepel de Hanze is er niet alleen voor ondernemers die aangesloten zijn bij een vereniging maar juist voor alle ondernemers binnen de gemeente Kampen. Van groot-, midden- en kleinbedrijf tot ZZP’ers. Van binnenstad tot industrieterrein en van Kamperveen tot Kamperzeedijk. Het motto is: ‘iedere ondernemer is “lid”!’ Daarbij wordt voortdurend de verbinding gezocht met de verschillende ondernemersorganisaties waaronder de VOC, ICK en OVK en met strategische partners als Kampen Marketing en de Gemeente Kampen.

Programma

De eerste ondernemersraad vindt plaats op maandagmiddag 5 maart van 14.00 – 17.00 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Burgemeester Bort Koelewijn en wethouder Geert Meijering (Economische Zaken) zullen hierbij aanwezig zijn. Voorzitter Bart-Jan Gardebroek zal de bijeenkomst openen en gespreksleider Michael Bres zal deze middag op een inspirerende manier leiden. De middag start met een ‘special guest’ die op een prikkelende manier zijn of haar eigen kijk op het ondernemersklimaat van Kampen zal presenteren. Wie dat is blijft nog even geheim maar wordt bekendgemaakt na aanmelding voor deze middag.

Uitkomsten

De uitkomsten van de ondernemersraad worden gebruikt voor een actieplan van Kampen Marketing om ondernemers te werven en te behouden en worden doorgegeven als advies aan het nieuwe College van B&W dat na de gemeenteraadsverkiezingen wordt samengesteld. Bent u 5 maart verhinderd maar wilt u wel uw suggesties delen? Stuur dan een e-mail naar ondernemers@kampenmarketing.nl.

Aanmelden

Aanmelden voor de ondernemersraad kan eenvoudig en gratis door u te registreren op ondernemersraad5maart.eventbrite.nl. Bent u verhinderd maar wilt u wel uitnodigingen ontvangen voor toekomstige ondernemersraad sessies? Stuur dan een mailtje naar ondernemers@kampenmarketing.nl waarin uw contactgegevens staan vermeld.