Afbeelding
eigen foto

Buro Vrouw ook voor Kampen en IJsselmuiden

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Henrike Bosman-Altena is gestart met Buro Vrouw. Na een lange loopbaan in de zorgsector volgde ze een opleiding bij Care for Women. Met haar eigen praktijk richt ze zich op vrouwen met hormonale klachten, maar zowel mannen als vrouwen kunnen bij haar terecht voor bijvoorbeeld een ‘health check’. Daarbij wordt de gesteldheid van het lichaam onderzocht, onder meer door vetpercentage, bloeddruk, cholesterol en bloedsuiker te meten. Afwijkende waarden kunnen een graadmeter zijn voor een eventueel risico op hart- en vaatziekten, diabetes en/of overgewicht. Hoe de afwijkende waarden binnen een gezonde levensstijl op een acceptabel niveau kunnen komen, ook daarover geeft Buro Vrouw advies. Bij (ernstige) twijfel wordt er altijd doorverwezen naar de huisarts.

Voor jongeren in de puberteit bestaat altijd veel begrip, over vrouwen in de overgang wordt vaak wat lichtzinnig gedaan. En dat terwijl de overgang veel heftiger dan de puberteit kan zijn. Dat komt vanwege de schommelingen in de hormonen, die voor hartkloppingen, opvliegers en overmatig zweten zorgen. Met de juiste behandelingen, adviezen en interventieprogramma’s kunnen vrouwen zich na twee à drie consulten snel weer goed voelen.

Dat is precies waar de 150 praktijken van Care for Women een rol in kunnen spelen. Buro Vrouw vult nu een blinde vlek op in de regio Kampen en Zwartewaterland, waar deze specialisten nog niet actief waren. Tijdens de consulten staan rust en persoonlijke aandacht centraal. Henrike gaat samen met de cliënt op zoek naar een behandeling die bij de vrouw met klachten past. Geen vrouw is immers gelijk!

Niet alleen vrouwen in de overgang kunnen bij Buro Vrouw aankloppen. Ook jongere vrouwen met vragen over anticonceptie en sneller en gezond zwanger worden zijn bij haar aan het goede adres.

Een consult duurt een uur en kost € 67,50 exclusief eventuele benodigdheden voor aanvullend onderzoek of supplementen. De consulten worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Een afspraak maken is heel eenvoudig. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig er kan zo bij Buro Vrouw een afspraak gemaakt worden. Dit kan online, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dit kan via www.burovrouw.nl

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.