Afbeelding

Op zoek naar een leuke workshop linosnede?

· leestijd 1 minuut Cultuur

Linosnijden, iedereen kent het wel, vaak vanuit jeugd ervaring/herinnering. Toch kun je wel degelijk serieus mooie werken maken met deze ambachtelijke druktechniek!

In het Grafisch Atelier Kampen wordt een workshop linosnede georganiseerd en aangeboden, hier bent u meer dan welkom.
Bij de workshop Linosnede maken we gebruik van een hoogdruktechniek, We maken gebruik van Walton-linoleum, deze is zacht en daarom makkelijk te te gutsen. Met het stuk Walton-linoleum en gutsen in de hand leren we jullie tijdens deze workshop de zeer diverse mogelijkheden die er zijn binnen het lino snijden. En natuurlijk ga je uiteindelijk met jouw eigen ontwerp aan de slag. Het ontwerpproces moet in spiegelbeeld gestalte krijgen, hier zijn verschillende hulpmiddelen voor aanwezig.

De linosnede is een grafische hoogdruktechniek. De gegutste delen zijn weg en de restmaterialen worden zichtbaar in de afdruk, dus wat je niet wegsnijdt wordt later in geïnkt en afgedrukt.
We drukken met inkt op oliebasis bij één kleur en op inkt waterbasis voor twee of meerdere kleuren.
Het afdrukken doen we met een etspers die aangepast is voor hoogdruk, u zult leren de pers zelfstandig te gebruiken. Op de pers wordt een vel papier krachtig aangedrukt op het lino waardoor de inkt wordt over gedragen.

Tijdens de workshop staat er koffie en thee en voor de lunch dien je zelf te zorgen. Iedereen gaat naar huis met een aantal afdrukken van zijn of haar eigen ontwerp op papier.

Locatie: Grafisch Atelier Kampen, Hofstraat 78
Wanneer: Zaterdag 24 februari
Tijd: 10.00 - 16.00 uur
Aantal deelnemers: Max. 6 personen
Kosten: € 55 p.p. inclusief materiaal, koffie en thee, de lunch dient u zelf mee te nemen.
Na afloop bespreken we de resultaten onder het genot van een drankje.
Aanmelden: Aanmelden kan tot 21 januari 2018, op ons mailadres; info@grafisch-atelier.nl

Stichting Grafisch Atelier Kampen, opgericht in 1983, beheert een goed uitgeruste werkplaats waar onder andere de ambachtelijke grafische technieken zeefdruk, hoogdruk, diepdruk en steendruk worden beoefend. Tegen een vergoeding kunnen kunstenaars en vakmensen die deze technieken beheersen gebruik maken van onze faciliteiten. Tevens verzorgt Stichting Grafisch Atelier Kampen Workshops en cursussen in diverse druktechnieken. Ook kunt u tercht bij ons voor het (laten) herstellen van boeken, op de woensdagmiddag in januari, februari en maart zijn er inloop momenten van 13.30 uur tot 15.30 uur. Onze 'Stadsboekbinder' helpt u graag op weg!

De ruime en sfeervolle werkplaatsen, evenals een eigen Grafiekwinkel, van het Atelier zijn gevestigd in het voormalige stadskantoor van Kanis & Gunnik aan de hofstraat 78 Kampen. Loop gerust eens binnen! Onze openingstijden zijn:

Dinsdag: 13.00 – 17.00 uur

Woensdag: 13.00 – 17.00 uur

Vrijdag: 13.00 – 17.00 uur

of kijk op www.grafisch-atelier.nl