Zingen in een nieuw Zwols mannenkoor?

· leestijd 1 minuut Cultuur

Mannenkoor ”Mankracht” is een mannenkoor in oprichting.

Voor iedereen dus een ècht nieuw begin. Voor iedereen dus de kans om lekker samen te starten met iets moois en heerlijk te zingen.

Daar word je vrolijk en opgewekt van en… het is zelfs hartstikke gezond.

”Mankracht” is geen shantykoor, feestkoor of smartlappenkoor. ”Mankracht” gaat zich bezighouden met de betere mannenkoorzang. ”Mankracht” wil zich onderscheiden van reeds bestaande koren. In het begin wordt er gerepeteerd met wat eenvoudiger repertoire om aan elkaar te wennen en… om te zien hoever we kunnen gaan. Daarna gaat het los.

Een ervaren muziekcommissie kiest t.z.t. voor muziek uit het verleden en verre verleden. Maar ook de hedendaagse muziek wordt zeker niet geschuwd. Goed, mooi en verrassend moet het zijn èn blijven.

”Mankracht” heeft standaard de beschikking over een saxofoonorkest en een pianist/organist. Op deze wijze ontstaat er al een grote en interessante afwisseling.

Zingen zònder begeleiding (a capella), zingen mèt orkestbegeleiding, zingen mèt pianobegeleiding, zingen mèt orgelbegeleiding. Alles is mogelijk en dus spannend voor zanger en luisteraar.
Natuurlijk kan een koor/orkest niet zonder een ervaren dirigent. ”Mankracht” heeft daarom vanzelfsprekend een professionele dirigent met een jarenlange ervaring.

Koorleden behoeven natuurlijk niet per se in Zwolle te wonen. Ook leeftijd is onbelangrijk. Iedereen die kan of wil zingen is welkom bij ”Mankracht”. Als je geen noten kunt lezen is dat geen probleem. Al doende wordt ook dat geleerd. Verder wordt verwacht dat er thuis serieus wordt geoefend m.b.v. PC en/of laptop etc.). ”Mankracht” verstrekt de koorleden daarom muziekbestanden met de betreffende stemmen (1e tenor, 2e tenor, bariton, bas).

Het koor heeft een prachtige repetitieruimte in WIJZ-locatie De Terp, Radewijnstraat 1, Zwolle (Dieze Oost). Repetitietijden donderdagmiddagen 15.00-17.00 uur.

Iedere man die denkt: ”Dat lijkt mij wel wat”, kan dat laten weten via de mail van info@gosaxmusic.nl of bel met Gert Oosterwijk 06-20376585.