Afbeelding

Bestuurslid Logistiek Sail Kampen: ‘Landstede-stagiair is een aanwinst’

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Sail Kampen is een bijzonder evenement. Voor het publiek dat massaal toestroomt, voor de deelnemers, maar ook voor het bestuur, de vrijwilligers en de vele Landstede-studenten die meewerken. Bestuurslid Logistiek Melvin Brandenburg is stagebegeleider van student Robin Nijp, die het evenement inzet als afstudeerproject voor de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie. “Ik ben superblij met Robin.”


Er waait een frisse wind door Sail Kampen. Het bijna volledig nieuwe bestuur zet alle zeilen bij om er een onvergetelijk Paasevenement van te maken. Melvin Brandenburg doet dat met behulp van Landstedestudent Robin Nijp. “Robin is een aanwinst”, zegt Melvin. “Hij denkt mee, ik kan met hem sparren over verschillende vraagstukken en hij is heel handig in het maken van plattegronden en in kaart brengen van alle activiteiten. Robin is
verantwoordelijk voor het betaalde gedeelte ‘de onderstroom’ en zal daar straks ook aanspreekpunt zijn. Na het evenement helpt hij bij het evalueren en adviseren.”
Melvin is gewend om met stagiairs te werken. “Ik help graag mensen verder. Op kantoor doet een hbo-student uiteenlopende werkzaamheden. Stagiairs brengen natuurlijk extra werk mee, je moet ze begeleiden, structuur bieden, opdrachten geven en oog hebben voor hun leerdoelen, maar het levert ook veel op.” Afremmen is ook één van de onderdelen. “Stagiairs storten zich in onze branche vaak heel enthousiast op alles wat er in de praktijk moet gebeuren, maar uit eigen ervaring weet ik dat je toch ook oog moet houden voor je schoolopdrachten.”


Melvin is samen met compagnon Jos Hogenbirk eigenaar van het succesvolle evenementenbureau Kamper Events. Ze leverden hun aandeel aan de Hanzedagen, Kerst in Oud Kampen en bijvoorbeeld de Kamper Ui(t)dagen. Melvin denkt dat Robin het prima gaat redden. ‘Hij heeft de juiste eigenschappen. Ik voorspel hem een goede toekomst in de evenementenbranche.’