Met ouderen in gesprek

Algemeen

De de gezamenlijke ouderenbonden vinden het belangrijk om inwoners van de gemeente Kampen te betrekken bij de veranderingen in de zorg. Dit wordt gedaan door actief in gesprek te gaan over de vragen en de zorgen die er leven. Samen in dialoog te gaan over ‘Mij & Zorg’. En samen op zoek te gaan naar passende oplossingen. Daarom wordt er een dialoogbijeenkomst Mij & Zorg georganiseerd op donderdagmiddag 15 maart 2018 in Openhof, Lelystraat 49 te Kampen.

Een dialoogbijeenkomst houdt in dat ouderen in kleine kring hun ervaringen uitwisselen en elkaar ideeën aan de hand doen over de veranderende zorg. In een dialoogbijeenkomst gaan deelnemers onder begeleiding van een gespreksbegeleider met elkaar in gesprek over de veranderingen, over hun eigen rol hierin en over mogelijke oplossingen in het regelen van zorg en ondersteuning.

De gespreksbegeleider stimuleert het uitwisselen van goede voorbeelden en nieuwe ideeën. In de dialoogbijeenkomst kunnen uiteenlopende onderwerpen aan bod komen, zoals langer thuis wonen, het gesprek met de gemeente of hulp vragen aan familie en vrienden.

Alle leden van de ouderenbonden worden van harte uitgenodigd om de dialoogbijeenkomst te bezoeken. Maar omdat ook kinderen, familie, buren en vrienden zich steeds vaker zorgen maken over de zorg, staat het hen vrij om zich aan te melden.

U kunt zich voor deze bijeenkomst opgeven via de telefoon( 038-3316314) of via de mail ( jst.niessen@ziggo.nl). Er is plaats voor ongeveer 60 personen. Meldt u dus snel aan.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 18 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05