Afbeelding

Bijeenkomst ‘Kampen inclusief’

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het arbeidspotentieel in Kampen is volgens de Adviesraad Maatschappelijke Ondersteuning Kampen groter dan ondernemers weten. De Adviesraad weet tevens dat er meer mensen vrijwilligerswerk willen doen in Kampen dan bij organisaties bekend is. “Ongeveer 15 procent van de mensen in Nederland heeft een beperking. Als we ervoor zorgen dat die 15 procent van de Kampenaren mee gaat doen,  wordt de samenleving leuker, diverser en beter”, aldus de Adviesraad.

Nederland heeft juni 2016 het VN-verdrag voor rechten van mensen met een beperking geratificeerd. Daarin staat dat mensen met een lichamelijke, visuele, auditieve of verstandelijke beperking volwaardig aan de maatschappij moeten kunnen deelnemen en dat ze dezelfde rechten en kansen hebben. De overheid maar ook maatschappelijke organisaties en ondernemers moeten daar werk van gaan maken.

Welke gevolgen heeft dit voor Kampen? Voor de inwoners met of zonder beperking, ondernemers, organisaties  en de gemeente? Wat mag er eigenlijk van de overheid verwacht worden? Wat van de samenleving en mensen met een beperking zelf? Daarover wordt verteld en gesproken op de bijeenkomst op dinsdagavond 13 maart in Prisma aan de Marinus Postlaan 1-A in Kampen. Er wordt uitgelegd wat het VN-verdrag inhoudt en wat er nodig is voor een inclusieve samenleving . En in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen wordt met kandidaten van de politieke partijen gesproken over hoe zij aankijken tegen deze onderwerpen en wat daarin van hen mag worden verwacht.

De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.3 uur. Opgeven voor deze bijeenkomst kan door een mail te sturen naar clustermmbkampen@gmail.com. Cluster Mensen met een beperking Onderdeel van Adviesraad Maatschappelijke Ondersteuning Kampen.