Afbeelding

SGP presenteert manifest Duurzaamheid

Politiek

KAMPEN - Kampen is al meer dan 700 jaar een prachtige stad. De Kamper SGP wil dat graag zou houden. Daarom presenteert de partij vandaag het manifest Duurzaamheid, dat te vinden is op kampen.sgp.nl. Hierin spreekt zij haar visie uit voor de toekomst van de stad.

Om een prachtige toekomst van Kampen te garanderen moeten volgens de partij maatregelen genomen worden. “Dat gaat niet altijd vanzelf – we moeten soms op tijd maatregelen nemen. En dat geldt niet alleen voor de dijkgraaf en het wassende water, maar ook over ‘Groen denken en Groen doen’.”

De SGP ziet het als Bijbelse opdracht de aarde te bouwen en te bewaren. “Bouwen wil zeggen dat we de aarde nuttig gebruiken. Bewaren betekent dat bouw geen roofbouw wordt, dat we voor toekomstige bewoners het goede bewaren. Daarom is het thema duurzaamheid zo belangrijk: we zijn zuinig op Gods wereld om die aan onze (klein)kinderen door te mogen geven. Bouwen en bewaren, en dus ook duurzaamheid, is een taak die aan ieder persoonlijk gegeven is. Daarom begint duurzaamheid bij burgers en bedrijfsleven, níet bij de overheid Het is de verantwoordelijkheid van de overheid om duidelijke kaders te scheppen, goede initiatieven te belonen en uitwassen te bestrijden. Daarin ligt ook voor de gemeente een waardevolle taak.”

Hoe de SGP dat voor zich ziet, is te lezen in het manifest Duurzaamheid, kampen.sgp.nl.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 13 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 15 uur geleden