Afbeelding

Beestenboel in het Ikonenmuseum Kampen

Cultuur

Op zaterdag 17 maart wordt het een beestenboel in het Ikonenmuseum. Tijdens de Boekenweek worden er speciale activiteiten georganiseerd over het thema natuur. Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn belangstellende welkom in het museum.

Dieren en het Ikonenmuseum, ze hebben meer met elkaar dan op het eerste gezicht lijkt. Vandaar dat het Ikonenmuseum dit jaar aanhaakt bij de Boekenweek met verschillende activiteiten. De gehele week, tijdens openingstijden, is er een boekenmarkt en kunt u voor scherpe prijzen kunstboeken aanschaffen.

Op zaterdag 17 maart, tussen 14.00 en 15.00 uur, houdt Carin Koopman van cultuurZIEN een lezing over dieren (en veel meer) in de geschiedenis van het museum. Het Ikonenmuseum is gevestigd in een deel van het Minderbroederklooster, een orde die geïnspireerd werd door het leven van Sint Franciscus. Nog ieder jaar wordt Sint Franciscus wereldwijd herdacht op 4 oktober, Dierendag. Eeuwenoude legenden brengen de toehoorders aan het einde van de lezing bij het Russische sprookje over de vuurvogel. Afbeeldingen van dit sprookje zijn te zien op de prachtige collectie lakdozen van het museum.

De toegang voor het Ikonenmuseum bedraagt € 7, –, met een museumkaart heeft men gratis toegang.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00