Afbeelding
eigen foto

(H)eerlijk werken

· leestijd 1 minuut Politiek

Aan het werk

Uiteraard gunnen we elkaar een mooie baan, leuk werk, leuke collega’s. Maar het is geen vanzelfsprekendheid dat we dat ook allemaal krijgen. Soms zit de gezondheid in de weg, heb je de verkeerde vooropleiding of wordt je te duur beoordeeld. Een aantal zaken heb je zelf in de hand. Je zou bijvoorbeeld een cursus kunnen volgen of verder van je woonplaats gaan werken. Ik vind dat de gemeente daarbij moet helpen.

Waarbij kan de gemeente helpen

Soms is de gemeente opdrachtgever. Zoals in de bouw, waar ik zelf werkzaam in ben. Als je beperkt wordt door bijv. je gezondheid heb je, zoals dat heet “een afstand tot de arbeidsmarkt”. Je kunt daar in veel gevallen weinig aan doen en valt dan regelmatig buiten de boot. Onterecht en onnodig! Zo kan de gemeente zelf in haar opdrachten voorschrijven dat juist deze categorie mensen bij de uitvoering van de opdracht betrokken moet worden, al is het maar tijdelijk maar wel tegen betaling. Voor mij gaat het om mensen!

In andere gevallen heb je het idee dat jouw werk door goedkope Bulgaren of Polen wordt weggekaapt. En daar kun je zelf weinig aan doen. De gemeente kan in haar eigen opdrachten echter vooraf eisen dat alle werknemers, betrokken bij die opdracht, conform de Nederlandse cao worden betaald en dat Nederlands de voertaal op het werk is. Het bedrijf dat dit niet kan aantonen krijgt op voorhand de opdracht niet of achteraf een fikse boete. (H)eerlijk werk duurt het langst. Maak er werk van!

Steffen Hofstra, nummer 9 op de CDA-lijst in Kampen

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00