Afbeelding
Henk Bosch

Donderdagavonden in de veertigdagentijd in De Bron

· leestijd 1 minuut Cultuur

Kerkelijk centrum De Bron in IJsselmuiden stelt op de donderdagavonden in de veertigdagentijd naar Pasen toe de kerk open. Bezoekers van de hoofdzaal kunnen dan bovendien gebruik maken van de stilteruimte die deel uitmaakt van het onlangs heringerichte kerkgebouw.

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning en inkeer. Beide zijn in onze jachtige samenleving vaak ver te zoeken. Ook in je eigen huis kan het soms druk en vol zijn. Stilstaan bij wat voor jou van waarde is, een kaarsje opsteken, bidden, even naar muziek luisteren of een mooie (Bijbel) tekst lezen en daarover nadenken blijft er vaak bij. Maar dat kan op de donderdagavonden in De Bron.

De Bron is een plaats waar wekelijks vele activiteiten plaatsvinden. Maar het is ook een plaats waar je rust kunt vinden, waar je even kunt ‘zijn’, kunt opademen na een drukke dag of inspiratie kunt opdoen.

Op de nu nog resterende donderdagavonden van 15 en 22 maart is de kerk open van 19.00 uur tot 20.00 uur. Er zal steeds een gastvrouw/heer aanwezig zijn. U mag vijf minuten blijven of een heel uur en alles daartussen in. Wees van harte welkom.

Op witte donderdag 29 maart is er na de dienst gelegenheid om samen in de kerk naar ‘de Passion’ te kijken. Dat is mooi om samen te doen, genietend van een groot scherm en prachtige geluidskwaliteit. Kom gerust binnenlopen!

Fotobijschrift:

Achterin de hoofdzaal van de kerk is een kleine ruimte ingericht voor persoonlijke verstilling, de stilteruimte. Hier kunnen bezoekers onder andere een kaarsje aansteken voor een geliefde, een wens of gedachte opschrijven, of een mooie tekst meenemen.